8 destinaţii de călătorie unde te relaxezi şi înveţi lucruri noi

  • 1841 afişări
8 destinaţii de călătorie unde te relaxezi şi înveţi lucruri noi

02 iunie 2014 Gabriela Ţoneş

Dacă te-ai plictisit de vacanţele all-inclusive, în care tot ce faci este să leneveşti pe marginea piscinei, şi îţi doreşti o escapadă specială, inspiră-te din unul dintre cele mai recente trend-uri în călătorii: travel & learn.

Semnătura olfactivă

Ai visat întotdeauna să ai un parfum semnătură, care să fie doar al tău? Acum poţi, şi va fi chiar creaţia ta: o aromă care să evoce amintiri dragi, locuri, oameni şi lucruri care te-au sedus. Parfumeria Gallimard a deschis porţile unui atelier în care înveţi paşii creaţiei unui parfum, alături de un expert. Formula „secretă” a parfumului tău va intra în arhiva Gallimard, cu numele ales de tine, iar în viitor îl vei putea comanda şi îţi poţi diversifica gama de produse. Combină atelierul de creaţie cu vizite la fabricile de parfum din Grasse şi Eze şi pe câmpurile de flori din pitorescul sat Gourdon (aflat în top trei al celor mai frumoase sate din Franţa) pentru a descoperi toate secretele parfumerilor locali.

Parfumerie Gallimard, www.gallimard.com: atelierul de iniţiere din Eze, 200 euro (include vizitarea muzeului, pauză de şampanie şi o sticlă de parfum de 100 ml)

 

Ritmuri spaniole

În ritmurile pline de pasiune ale flamencoului ajungi mai uşor în inima frumoasei Andaluzie. Taller Flamenco, în Sevilla, e locul ideal în care să înveţi coregrafiile diferitelor stiluri de flamenco - seguiriyas, soleá, soleá por bulerías, alegrías – sau să îţi perfecţionezi tehnica. Alege să te cazezi în case din La Macarena, un vechi cartier rezidenţial ce pare că respiră flamenco prin toţi porii şi în mod sigur te vei întoarce acasă cu o nouă pasiune.

Taller Flamenco, www.tallerflamenco.com: cursuri de dans şi tehnică, o săptămână/259 euro.

 

Sub soarele Toscanei

Crostini, bruschetta, gnocchi, pasta, pizza, panna cota pot fi mai mult decât „ce am mâncat în vacanţă” la întoarcerea din Italia. În două vile pline de farmec din Toscana, Casa Ombuto şi Torre del Tartufo, Tuscookeny oferă cursuri de gătit care te ajută să te integrezi în cultura şi stilul de viaţă local şi să înveţi să pregăteşti, cu pasiune, specialităţile autentice italiene. Vizitează mori unde se extrage uleiul de măsline, producători de brânză cu tradiţie, fă cumpărături de la micile pieţe locale din Arrezo şi Angliari şi participă la degustări de vinuri.

Tuscookeny, www.tuscookeny.com: lecţii de gătit în stil italienesc, o săptămână/ 2.385 euro (include cazare de lux, 4 cursuri de gătit, o excursie culinară, food & drinks.)

 

Fala português?

Salvador da Bahia este fără îndoială cel mai colorat şi exotic oraş al Braziliei, cu influenţe africane în cultură, muzică şi mâncare. Plimbându-te pe străzile pline de farmec ale cartierului Pelourinho, cu restaurante mici şi clădiri cu arhitectură colonială, auzi sunetul tobelor şi poţi asista la capoeira, un spectacol tradiţional ce îmbină dansul şi artele marţiale. Carnavalurile şi petrecerile faimoase în aer liber, dar şi plajele fabuloase la Oceanul Atlantic i-au adus renumele de „oraş al fericirii”. Participă la cursuri de limbă portugheză şi petrece o săptămână în casa unei gazde din Salvador pentru şansa de a-ţi exersa cunoştinţele dobândite şi a experimenta stilul de viaţă local.

Journey Latin America, www.journeylatinameric.co.uk: o săptămână în Salvador de Bahia, Brazilia, 1.320 lire (include bilet de avion Londra – Salvador, cazare la o familie locală şi lecţii de portugheză).

În stil retro

Plimbări în Buick-uri decapotabile vechi, întâlniri private cu fotograful personal al lui Castro, ateliere de rulat trabucuri pentru profesionişti – sunt doar câteva din experienţele incluse în vacanţa „fotografică” propusă de Creative Escapes. E mult mai uşor să înveţi fotografie atunci când inspiraţia este la fiecare pas: arhitectura colonială a Havanei, în nuanţele ei şterse de vreme, apusurile spectaculoase deasupra Maleconului, locuitorii fumând în lumina caldă a după-amiezii, apa turcoaz a Caraibelor şi plajele ei de vis, luxurianta junglă tropicală, oraşe ce te transpun în altă lume. Vei dormi în case cu istorie, vei lua cina în paladaras locale şi vei descoperi esenţa Cubei de vest şi a Havanei, într-o călătorie cu adevărat uimitoare.

Creatives Escape, www.creatives-escapesc.co.uk: Havana şi Cuba de vest, 10 zile/ 2.074 lire (include cazare, transport, o parte din mese, excursii)

 

Boho ecvestru

Se spune că Marocul îl porţi în suflet mult timp după ce ai plecat şi vei înţelege de ce după excursia în care îi descoperi misterele. Călătoria începe cu două nopţi într-un riad de lux în Essaouira, unde vizitezi medina, îţi iei în primire calul şi participi la câteva lecţii introductive de călările. Continuă apoi din Diabat, călărind pe plaje, peste dune de nisip, prin păduri de argan şi sate de pescari până la Sidi Kouki, un sat pitoresc folosit şi ca locaţie în cel de-al doilea film Sex and the City. Întoarsă în Essaouira, bucură-te de atmosfera ei boemă pe care o păstrează încă din anii ‘60, bea ceai de mentă şi ascultă muzică Gnaoua în cafenele de pe malul mării, rătăceşte-te în labirintul de souk-uri sau relaxează-te în hamman-urile tradiţionale.

Go learn to, www.golearnto.com: Excursie de echitaţie, începând de la 850 euro (include cazare, o parte din mese, lecţii de călărie, excursii).

 

Vacanţă iniţiatică

„Încep să practic yoga” era pe lista rezoluţiilor tale pentru anul acesta, dar nu ai ajuns încă la niciun curs? O poţi face în India într-una din locaţiile exclusiviste Relais & Chateaux din Bangolare, recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune din lume. Aici e pusă în practică tradiţia spirituală Athithi devo Bhava –fiecare oaspete fiind tratat ca pe o întruchipare a divinului. Este încurajat un stil de viaţă de ashram (cu yoga zilnică, sesiuni de meditaţie, ore de incantaţii, mâncare bio vegetariană, servicii pentru comunitate), într-o cazare de lux, dar simplă.

Shreyas Retreat, www.shreyasretreat.com: 7 nopţi, de la 2760 dolari (include cazare, masă, consultaţii, cursuri şi practici diferite)

 

Pe culmea valului

O vacanţă în insulele Canare poate fi plină de adrenalină dacă te hotărăşti să iei lecţii de surfing. Indiferent de abilităţi şi aspiraţii sau stil de surfing, metoda folosită de cei de la Surfing School Lanzarote (una dintre cele mai bune şcoli din Europa) te ajută să înveţi, să îţi îmbunătăţeşti stilul şi să te bucuri de fiecare clipă pe placă. Vei învăţa să prinzi valuri nesparte, tehnici de călărire a valurilor, dar şi o mulţime de informaţii despre curenţi, formarea valurilor, mişcarea mareelor, predicţia valurilor, fitness pentru surfing şi reguli de etichetă în acest sport. Toate acestea în doar trei zile! În mod sigur îţi vei dori să stai mai mult pentru a te bucura de valurile perfecte şi de apa caldă, dar şi de viaţa de noapte din staţiunea Costa Teguise, preferata celor care aleg să facă cursuri de surfing.

Surfing School Lanzarote, www.surfingschoollanzarote.com: pachet de 3 zile/ 270 euro (include cursuri, echipament, picnic, transferuri locale)

 

 

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!