Cel mai frumos centru istoric din România! Rivalizează cu Budapesta şi Viena

  • 3052 afişări

Cel mai frumos centru istoric din România! Rivalizează cu Budapesta şi Viena

29 noiembrie 2017


Galerie foto

Cel mai frumos centru istoric din România! Rivalizează cu Budapesta şi VienaCel mai frumos centru istoric din România! Rivalizează cu Budapesta şi VienaCel mai frumos centru istoric din România! Rivalizează cu Budapesta şi VienaCel mai frumos centru istoric din România! Rivalizează cu Budapesta şi Viena


Cu bani europeni, transformarea este uimitoare, iar pozele nu pot cuprinde frumuseţea.


În ultimii ani, piaţa Unirii din Oradea, piaţa centrală a oraşului, a fost transformată pe modelul celor din Viena sau Budapesta.

Piaţa Sf.Ladislau de odinioară a primit numele actual de Piaţa Unirii între cele doua războaie mondiale. Aici se află clădirea Primăriei, Palatul episcopal greco-catolic, Biserica cu lună, Palatul Vulturul Negru, Biserica greco-catolică Sf.Ierarh Nicolae şi Biserica Sf.Ladislau.

În centrul pieţei a fost a fost amplasată în anul 1924 statuia regelui Ferdinand I, făuritorul României Mari. În prezent aici se află statuia lui Mihai Viteazul, locul unde, an de an, cetăţenii şi autorităţile oraşului îşi aduc omagiile eroilor neamului.

Foto: http://romani-buni.info/
 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: oradea , centru
Comentarii / 1
  • reply Ma nage rLeagu e. ro 11 decembrie 2017 / 10:18

    Best free online sci-fi game on the web! No Pay2Win! : AD2460. c o m
    Castiga premiul cel mare de 75 de euro in competitia Champions League 2016/2017 sau un trofeu real pe care il poti obtine jucand in cel mai bun ma na ger de fotbal online gratuit: Ma nage rLeague. ro

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!