Cele mai bune destinaţii în funcţie de zilele libere legale din 2017

  • 306 afişări
Cele mai bune destinaţii în funcţie de zilele libere legale din 2017

11 ianuarie 2017 Alexandra Necsoiu

Bugetarii mai au 12 zile libere anul acesta, prevăzute în Codul Muncii, dintre care 10 sunt în timpul săptămânii, iar potrivit adevarul.ro, specialiştii Momondo.ro, un motor gratuit de căutare a ofertelor de călătorie, au analizat cele mai bune opţiuni prin care românii să le transforme în vacanţe prelungite şi cu buget redus.

24 ianuarie (marţi) – Ziua Unirii Principatelor Române. Recomandare: 21-24 ianuarie, Sofia, Bulgaria. Pe timp de iarnă, Sofia se transformă într-o destinaţie magică. După ce aţi descoperit cupolele aurii ale catedralei Alexander Nevsky, puteţi porni spre Lacul Ariana pentru a încălţa o pereche de patine. Pentru iubitorii de schi, la 30 de minute cu maşina se află Muntele Vitosha, cu cele mai bune condiţii pentru acest sport. Mai mult, în zonă găseşti centre spa unde te poţi relaxa cât ai clipi.

16 aprilie (duminică), 17 aprilie (luni) – Paştele Recomandare de vacanţă: 14-17 aprilie 2017, Thessaloniki, Grecia. Oraşul-port Thessaloniki este locul în care vă puteţi bucura de micile plăceri ale vieţii. Exploraţi rămăşiţele romantice ale timpurilor trecute şi încercaţi porţiile de mâncare generoase din capitala culinară a ţării, alături de un cocktail la malul apei. Aici puteţi privi localnicii cum joacă domino în tavernele greceşti tradiţionale „ouzeri“ cu influenţe turceşti. Totodată, aici puteţi descoperi paleta largă de culori ale florilor din piaţa Louloudadika sau vă puteţi lăsa purtat de val într-o croazieră prin port cu feribotul. Tot aici, aveţi parte de plaje cu nisip fin şi mare turcoaz în apropiatul Halkidiki.

1 mai (luni) – Ziua Muncii Recomandare de vacanţă: 28 aprilie–1 mai 2017, Las Palmas de Gran Canaria, Spania. Puteţi începe cu o plimbare pe faleza Paseo de las Canteras şi apoi faceţi o baie în valurile Mediteranei. Pe Avenida Maritima, drumul ce duce la satul pescăresc San Cristóbal, se găseşte cea mai bună bucătărie pescărească din toată staţiunea. După masă, puteţi face o plimbare pe străzile Triana şi Pérez Gáldos şi să vă revigoraţi cu un pahar de limonadă în Vagueta, cel mai vechi cartier din oraş.

1 iunie (joi) – Ziua Copilului, 4 iunie (duminică), 5 iunie (luni) – Rusalii Recomandare de vacanţă: 1–5 iunie 2017, Barcelona, Spania. O plimbare pe tărâmul lui Gaudí merită din plin onoarea unui city-break la început de vară. Fie că alegeţi să vizitaţi Sagrada Familia, Casta Batllo, Parcul şi Palatul Guell sau Cascada fântână din parcul La Ciutadela, nu uitaţi să luaţi o gustare în Mercado de la Boquería. Pentru o pauză de cafea, mergeţi în cafeneaua Els Quatre Gats, o altă comoară arhitectonică şi un loc devenit faimos în perioada modernistă de către artiştii care obişnuiau să-i calce pragul, precum Pablo Picasso şi Rubén Dario.

15 august (marţi) – Adormirea Maicii Domnului Recomandare de vacanţă: 12–15 august 2017, Porto, Portugalia. Porniţi la plimbare din Piaţa Ribeira, un sit al patrimoniului mondial UNESCO, situat lângă Râul Douro. La mică distanţă se află Grădinile Palatului de Cristal şi Muzeul Romantic, cu galerii pline de obiecte şi decoraţiuni fine ale epocii romantice din secolul al XIX-lea. Lăsaţi-vă ademeniţi şi de Livraria Lello & Irmão, o librărie de cărţi în stil Art-Nouveau, unde veţi putea descoperi tot felul de obiecte la modă în Porto.

30 noiembrie (joi) – Sfântul Andrei, 1 decembrie (vineri) – Ziua Naţională a României Recomandare de vacanţă: 30 noiembrie–3 decembrie 2017, Kalamata, Grecia. Orice vizită în Kalamata ar trebui să înceapă cu o promenadă pe ţărmurile Mediteranei şi cu o baie în apele călduţe ale Golfului Messinian. Între plimbările pe plajă, nimic nu se potriveşte mai bine decât vizitarea centrului istoric al oraşului şi a grădinilor de la Castelul Kalamata. Oraşul mai găzduieşte recolte nesfârşite de măslini, care acoperă toată această bucată de peninsulă Peloponeză.

25 decembrie (luni), 26 decembrie (marţi) – Prima şi a doua zi de Crăciun Recomandare de vacanţă: 23–26 decembrie 2017, Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina. Puteţi da o fugă pe una dintre pârtiile Muntelui Jahorin, unde preţurile pentru închiriat echipamente sunt foarte accesibile. Apoi, vă puteţi aşeza la o terasă din Baščaršija, centrul istoric al Imperiului Otoman. Continuaţi vizita cu rămăşiţele Asediului din Sarajevo de la 1992 şi cu o drumeţie prin Lukomir, unde se află un sătuc izolat din Munţii Bjelesnica în care veţi găsi casele din piatră îmbrăcate în plăci de lemn, adăposturile unei mici comunităţi ce-şi duce traiul din creşterea oilor, tricotatul ciorapilor de lână şi sculptatul în lemn.

Galerie foto

vezi galeria 7 foto
Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!