Construcţia din România unică în Europa! A fost construită pentru împărăteasa Sissi în 1875

  • 3985 afişări

Construcţia din România unică în Europa! A fost construită pentru împărăteasa Sissi în 1875

02 august 2017


Colonada staţiunii Buziaş din parcul central, construită în 1875 de către împăratul Franz Joseph pentru celebra sa soţie – împărăteasa Sissi cu o lungime de peste 500 de metri, străbate parcul şi avea rolul de a o proteja de ploaie, soare sau ninsoare atât pe împărăteasă şi alaiul ei cât şi pe vizitatorii staţiunii care soseau aici din mai toate colţurile imperiului pentru tratamentul cu aerosoli, recomandaţi pentru astenii şi nevroze.

Întreaga structură făcea legătura între Izvorul Joseph, Hotelul Phoenix, Bazar şi Casino şi era construită din lemn, în stil bizantin, ornamentată din belşug.

Diferitele secţiuni se întălnesc în puncte cheie fiind unite de foişoare care impresionează atât prin dimensiuni cât şi prin dantelăria exuberantă specifică acelei perioade.

Galerie foto

Construcţia din România unică în Europa! A fost construită pentru împărăteasa Sissi în 1875Construcţia din România unică în Europa! A fost construită pentru împărăteasa Sissi în 1875Construcţia din România unică în Europa! A fost construită pentru împărăteasa Sissi în 1875Construcţia din România unică în Europa! A fost construită pentru împărăteasa Sissi în 1875Photo: FantasticulBanat.com

Datorită acestor elemente dar şi dimensiunilor sale,  colonada de la Buziaş era considerată unică în Europa. Structuri asemănătoare au fost construite doar la Baden-Baden, Karlovy Vary şi… Băile Herculane, o altă destinaţie favorită a împărătesei Sissi.

Colonada a devenit o emblemă a staţiunii şi a întregului Banat de atunci şi de acum, dar a intrat într-o state de degradare accentuată în perioada de după Decembrie ’89.
 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: buzias , colonada
Comentarii / 1
Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!