Cum arată cea mai frumoasă potecă de munte din România

  • 1061 afişări

Cum arată cea mai frumoasă potecă de munte din România

19 septembrie 2016


România are atâtea locuri fascinante pe care le poţi descoperi împreună cu familia.
 


Este şi cazul potecii celor 12 Apostoli, unul dintre cele mai frumoase drumuri de munte din România.

Poteca celor 12 Apostoli leagă satul Gura Haitii de Rezervaţia Naturală 12 Apostoli, trecând prin Poiana Negrii şi pe la schitul 12 Apostoli. A fost inclusă în topul celor mai frumoase 7 poteci din România şi este un traseu tematic – adică un traseu de pe care turiştii se întorc cu informaţii noi, practic cu o lecţie, scrie stirileprotv.ro

Pe poteca celor 12 Apostoli, călătorul se întâlneşte cu o serie de figuri misterioase, pe care nimeni nu ştie daca le-a săpat în piatră natura sau un neam demult dispărut. Specialiştii le descriu drept roci eruptive cu figuri zoomorfe şi antropomorfe.

Ei spun că „Mosul”, „Dragonii” sau „Poarta Harlei” au aparut în urma acţiunii vântului, apelor şi zăpezilor. Oamenii din partea locului sugerează însă că „Templul Uriaşilor”, cum a fost botezată această adunare de statui, ar fi fost de fapt făcut de mâna omului.

Nu-i de mirare că „Moşul”, cea mai faimoasă dintre sculpturile de pe Poteca celor 12 Apostoli, un uriaş cu trei feţe, este considerat un demn rival al Sfinxului din Bucegi.

Galerie foto

vezi galeria 8 foto


 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: poteca , cea mai frumoasa
Comentarii / 1
  • Posibilitate de castig noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii:onlineproiect86@gmail.com

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!