Cum arată oraşul în care toţi locuitorii stau sub acelaşi acoperiş

  • 2639 afişări
11 august 2017 Alexandra Necsoiu
Cum arată oraşul în care toţi locuitorii stau sub acelaşi acoperiş

Oraşul Whittier din Alaska este una dintre cele mai mici aşezări din Statele Unite ale Americii. Cunoscut şi ca “oraşul cu o singură casă”, acesta deţine aproximativ 220 de locuitori, rezidenţi care trăiesc în acelaşi bloc.

Este vorba de un bloc de 14 etaje care adăposteşte atât apartamente, cât şi secţia de poliţie, o clinică, o biserică, un magazin commercial şi o şcoală. Begich Towers, imobilul în care trăiesc locuitorii din Whittier este o construcţie din timpul Războiului Rece, ridicată în 1974, care funcţionează şi ca hotel.

Oraşul Whittier este şi cel mai greu accesibil oraş din SUA. Pentru a intra în oraş, locuitorii sunt nevoiţi să treacă printr-un tunel de peste 4 kilometri, care este închis pe timpul nopţii. De asemenea, tunelul are o singură bandă, iar direcţia de mers se schimbă la 30 de minute.

Pe timp de iarnă, stratul de zăpadă ajunge şi la 7 metri, iar vântul bate cu peste 60 km/oră. Din acest motiv, mulţi dintre ei nu părăsesc complexul zile sau chiar săptămâni întregi, ci doar atunci când vor să ia o gură de aer sau să plece în vacanţă.

Galerie foto

Cum arată oraşul în care toţi locuitorii stau sub acelaşi acoperiş (galerie foto)Cum arată oraşul în care toţi locuitorii stau sub acelaşi acoperiş (galerie foto)Cum arată oraşul în care toţi locuitorii stau sub acelaşi acoperiş (galerie foto)Cum arată oraşul în care toţi locuitorii stau sub acelaşi acoperiş (galerie foto)
Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: locuitori , alaska , america , oras , whittier
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!