Locul unic din România unde poţi admira cinci cascade! Peisajul îţi taie respiraţia

 • 30387 afişări


Locul unic din România unde poţi admira cinci cascade! Peisajul îţi taie respiraţia

07 februarie 2017


Consiliul Local Săcele (Braşov) a aprobat proiectul de reabilitare a Cascadei Tamina din masivul Piatra Mare. Costurile se ridică la 1,3 milioane de lei, iar reabilitarea va dura, potrivit proiectului, 12 luni.


Consilierii speră ca la cascadă să ajungă 55.000 de vizitatori pe an, iar obiectivul turistic să aducă un profit anual de 427.000 de lei. Reabilitatea va fi realizată prin intermediul Regiei Locale a Pădurilor Săcele şi se estimează că investiţia va fi recuperată în doi ani şi jumătate.

În proiectul de reabilitare este prevăzut că la Cascada Tamina vor fi poduri suspendate cu lanţuri, realizate din oţel zincat, dar şi o zonă de unde turiştii pot admira priveliştea.

Cascada Tamina este situată în Masivul Piatra Mare pe Valea Pietrei Mici, la o altitudine de 1.100 de metri. Este, practic, o înşiruire de cinci cascade, cea mai mare având o înălţine de 10 metri. În zonă există şi posibilităţi de escaladă pentru cei pasionaţi, potrivit ziare.com.

Chiar dacă aceste cascade nu sunt la fel de spectaculoase ca şi cele ale Canionului 7 Scări, peisajul este unul care îşi taie respiraţia. Zona a fost denhumită şi Ursărie, deoarece în zonă pot fi văzuţi mulţi urşi.

La Cascada Tamina accesul se face din DN1 la Timişul de Sus la fel ca şi pentru Canionul 7 Scări. Odată ajunşi la barieră trebuie să urmaţi traseul marcat cu albastru. Drumul durează aproximativ o oră şi trebuie să aveţi bocanci de munte.

Galerie foto

vezi galeria 6 foto
Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: cascada , tamina
Comentarii / 7
 • Parte a fotografiilor postate, nu sint din Romania, ci din Canada. Ce mai conteaza, nu ?
  https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjis7qplarPAhWKbxQKHaoHDKQQtwIIRjAI&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DpJdkKFNLYOE&usg=AFQjCNFOdM-dRz1AGxQ8EgPW7aGMYUGCzg&sig2=dOj1rZ61TihnwYvRW9M-Gw

 • In ce fel vor sa faca bani acolo,cu o taxa de intrare?...ar fi rusinos sa faca bani cu frumusetile create de D-ze
  u...

 • reply Ma nage rLeagu e. ro 07 august 2016 / 09:51

  Best next-gen online sci-fi game on the web! No Pay2Win! : AD2460. c o m
  Te crezi tare la fotbal?? Trofeul Cupei Champions League a fost castigat de 12 ori de echipe din Romania, un trofeu real pe care il poti castiga jucand in cel mai bun ma na ger de fotbal online gratuit:
  Ma nage rLeague. ro

 • Zona este greu accesibilă și este populată de 2-3 familii de urși.Pe drumul forestier circulă nestingherite camioane pline de lemne ,așa că accesul auto nu ar fi o problemă. Pe timp secetos însă,debitul cascadei este foarte mic.Mai bine s-ar reabilita zona 7 scări...

 • "Drumul durează aproximativ o oră şi trebuie să aveţi bocanci de munte."

  Sau pantofi si mergeti pe drumul forestier. Daca sunteti nesimtiti, puteti sa dati bariera la o parte si sa urcati cu masina pana acolo. Nu ati fi singurul. :(

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!