"Mediterana" din mijlocul României! Locul de plajă pe care nu trebuie să-l ratezi

  • 11765 afişări

"Mediterana" din mijlocul României! Locul de plajă pe care nu trebuie să-l ratezi

11 august 2017


La 30 de km de oraşul Cluj, într-o zonă cu dune de nisip, din nordul dealurilor Siloşului, în imediata apropiere a comunei Aghireşu, se află un lac ce atrage prin culoare apei sale: Laguna Albastră.
 


Lacul s-a format pe locul unei cariere de nisip, o fostă mină de caolin (argilă albă), ce aparţinea de Exploatarea Minei Aghireşu, unde apa s-a acumulat datorită unor izvoare subterane, dar şi prin reţinerea apei provenite din precipitaţii. De jur împrejurul lacului a crescut stufăriş, iar pereţii de nisip şi pietre calcaroase gălbui, s-au erodat în timp, dând locului o frumuseţe aparte.

Până în anii ’90 aici existau şi peşti, dar în urma unor lucrări din anul 1995, lacul a secat, apoi apa s-a strâns din nou, redând viaţă spectaculoasei Lagune. Se poate ajunge aici fie cu maşina sau trenul, apoi pe jos sau cu bicicleta.

“Laguna Albastră se află pe lista primelor cinci ‘minuni mioritice ale naturii’ pe care orice turist ar fi bine să nu le rateze, potrivit unui clasament. Lacul, a reuşit să prindă scurtul top alături de Vulcanii Noroioşi, Focul Viu, Podul lui Dumnezeu şi Râpa Roşie.” nota Monitorul de Cluj în 2013.

Ziarul de Cluj publica: „Omul de afaceri Ioan Tecar este noul proprietar al Lagunei Albastre, un loc unic, dar neamenajat din judeţul Cluj. Lacul Laguna Albastră este considerat o minune a României, devenit faimos pentru culoarea albastră, asemenea Mediteranei. Aici, Ioan Tecar intenţionează să amenajeze un complex turistic, cu o investiţie cuprinsă între 15-20 de milioane de euro. Lacul Laguna Albastră a fost apreciat ca fiind cel mai albastru lac din ţară, iar adeseori a fost comparat cu Marea Mediterană.”

Galerie foto

vezi galeria 5 foto

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: laguna albastra , cluj
Comentarii / 1
  • reply Bai,imi vine rau 11 august 2017 / 09:06

    Cum mama zmeilor a devenit Romania proprietatea oricui?Se arunca cu banii pe fereastra,INTENTIONAT,pe frunze fara sens la turism,pe drumuri care nu exista,pe poduri care cad,in schimb plaja de la Marea Neagra e proprietatea nu stiu cui,lacuri proprietatea te miri cui,munti luati cu japca,paduri date jos si facute scobitori,etc,cum e domne posibil asa ceva?Statulo de ce nu ia masuri serioase si severe impotriva impartirii tarii asteia in parcele la milimetru si vinduta la orice netrebnic care din bisnitar analfabet acum se crede on de afaceri,da' tot analfabet ramine.CUM E POSIBIL?

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!