Oraşul în care este interzis să mori. Cimitirul nu a mai fost folosit de peste 70 de ani

  • 1307 afişări
09 august 2017 Alexandra Necsoiu
Oraşul în care este interzis să mori. Cimitirul nu a mai fost folosit de peste 70 de ani

Oraşul Longyearbyen, Svalbard, este una dintre cele mai nordice aşezări umane unde, din cauză că este situat în interiorul Cercului Arctic, locuitorii au unele dintre cele mai ciudate obiceiuri.

Un detaliu care face ca oraşul să fie unul “special” este legat de faptul că, oficial, oamenii nu au voie să moară. Deşi oraşul deţine un cimitir, de mai bine de 70 de ani nu a mai avut loc nicio înmormântare. Motivul ţine de clima îngheţată care nu permite descompunerea naturală a cadavrelor. Persoanele grav bolnave sunt transportate în Norvegia cu avionul, iar locuitorii care sunt interesaţi de un loc de veci, trebuie să facă demersuri în alte oraşe din sudul Norvegiei.

Galerie foto

Oraşul nordic în care este interzis să mori. Cimitirul nu a mai fost folosit de peste 70 de ani (galerie foto)Oraşul nordic în care este interzis să mori. Cimitirul nu a mai fost folosit de peste 70 de ani (galerie foto)Oraşul nordic în care este interzis să mori. Cimitirul nu a mai fost folosit de peste 70 de ani (galerie foto)Oraşul nordic în care este interzis să mori. Cimitirul nu a mai fost folosit de peste 70 de ani (galerie foto)

Oraşul Longyearbyen are o populaţie de aproximativ 1.800 locuitori, iar aşezarea a fost întemeiată în 1906 de John Munroe Longyear, principalul proprietar al Companiei Arctice de Cărbune din Boston.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, oraşul a fost complet distrus de nemţi şi recontruit din temelii după terminarea conflictului. Principalele activităţi ale locuitorilor sunt mineritul şi turismul, dar şi cursele de sănii trase de câini, una din ocupaţiile de bază ale localnicilor.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!