Oraşul minelor de sare, loc unic în lume

  • 326 afişări
Oraşul minelor de sare, loc unic în lume

09 august 2017 Alexandra Necsoiu

Numeroase locuri de pe Pământ ne lasă fără cuvinte, iar printre aceste locuri magice se numără şi minele de sare Maras, din Peru, localizate în Valea Sacră a Incaşilor.

Minele au fost construite de spanioli în secolul XVI şi au fost exploatate până în ziua de astăzi, sarea fiind obţinută prin evaporarea apei sărate, apă ce provenea de la un curs subteran. Aceste mine conţin peste 3000 de bazine de sare amplasate în terase pe povârnişul muntelui, iar fiecare bazin este deţinut de câte o familie.

Odată ce bazinele sunt expuse la soare, apa se evaporă şi sarea rămâne pe suprafaţă pentru a fi transportată mai târziu la piaţă pentru a fi vândute.

Foto: Bored Panda

Galerie foto

Oraşul minelor de sare, loc unic în lume (galerie foto)Oraşul minelor de sare, loc unic în lume (galerie foto)Oraşul minelor de sare, loc unic în lume (galerie foto)Oraşul minelor de sare, loc unic în lume (galerie foto)

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!