Oraşul săpat în stâncă, unic în lume

  • 296 afişări
10 august 2017
Oraşul săpat în stâncă, unic în lume

Oraşul Setenil de las Bodegas este o destinaţie populară din Spania, oraş construit chiar în interiorul unei stânci enorme de bazalt.

Acesta este un "pueblo blanco" (sat alb, n.r..), în care locuiesc aproximativ 3000 de persoane, iar majoritatea caselor din acest sătuc andaluz sunt săpate direct în stâncă. Străzile sunt complet acoperite de stâncă, blocând soarele şi oferind o privelişte incredibilă pentru cei obişnuiţi cu spaţiile largi şi neîngrădite.

În loc să construiasca o casă întreagă, pe care să o izoleze împotriva căldurii din timpul verii şi frigului din timpul iernii, oamenii au realizat multe peşteri din stâncă care au nevoie doar de o faţadă.

Galerie foto

Oraşul săpat în stâncă, unic în lume (galerie foto)Oraşul săpat în stâncă, unic în lume (galerie foto)Oraşul săpat în stâncă, unic în lume (galerie foto)Oraşul săpat în stâncă, unic în lume (galerie foto)

 

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!