Pasajul secret al Reginei Maria de la Castelul Bran. Cum arată acesta

  • 1027 afişări


Pasajul secret al Reginei Maria de la Castelul Bran. Cum arată acesta

03 aprilie 2017Pasajul secret al Castelului Bran, pe care chiar Regina Maria îl folosea, va fi reabilitat. Turiştii vor avea posibilitatea să exploreze traseul care îi va duce din cetate, direct în curtea castelului.
 În prezent, Tunelul Timpului, lung de 30 de metri, arată ca o peşteră părăsită. Construită în anul 1377, galeria secretă a fost, iniţial, o cale de transport a materialelor folosite pentru renovarea castelului. Apoi, spaţiul a fost transformat într-un bazin de apă care alimenta fântâna vechii cetăţi.

Destinaţia tunelului s-a schimbat însă, odată cu sosirea Reginei Maria la Castelul Bran, care a ordonat ca acesta să fie transformat într-un pasaj secret.

Din vară, după ce reabilitarea se va finaliza, turiştii care vor coborî din castel în curtea interioară vor avea parte de un spectacol vizual unic, pentru care administratorii Castelului au investit câteva sute de mii de euro. Vizitatorii vor urmări, chiar pe pereţi, imagini despre istoria Castelului Bran.

Anul acesta se împlinesc 640 de ani de existenţă a Castelului Bran.

Galerie foto

vezi galeria 4 foto


 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: castelul bran , regina
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!