Satul din judeţul Alba, printre cele mai frumoase din România. Are o arhitectură unică şi neschimbată de peste 100 de ani

  • 1109 afişări
Satul din judeţul Alba, printre cele mai frumoase din România. Are o arhitectură unică şi neschimbată de peste 100 de ani

11 mai 2017 Alexandra Necsoiu

Potrivit mondonews, un sat din judeţul Alba se numără printre cele mai frumoase din România. Este vorba de o aşezare renumită pentru istoria sa zbuciumată, arhitectura unică, precum şi pentru peisajul mirific care se deschide cât vezi cu ochii.

Situată în judeţul Alba, localitatea Rimetea se afla la poalele munţilor Trascău, de la care se trage şi vechea denumire.  Satul are o arhitectura unică, de secol XIX. Casele albe cu ferestre verzi, neschimbate de peste 100 de ani, sunt mai puţin cunoscute romanilor, însă reprezintă un punct de atracţie pentru turiştii din străinătate.

Din evul mediu până în anul 1876, localitatea a făcut parte din Scaunul Secuiesc al Arieşului. În urma cu aproape 150 de ani, satul Rimetea a fost în pericol să dispară. Un incendiu puternic a distrus toate casele şi, ca prin minune, minerii de aici au reuşit să le reconstruiască.

Galerie foto

vezi galeria 5 foto
Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: alba , arhitectura , sat , romania , rimetea , vacante , calatorii
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!