Copiii nascuti prin cezariana risca sa devina obezi

Copiii nascuti prin cezariana risca sa devina obezi

Copiii nascuti prin cezariana risca sa devina obezi

23 noiembrie 2011 Bianca Dragomir Redactor

Mamele care opteaza pentru nasterea prin cezariana - comparativ cu cele care aleg varianta naturala - isi asuma riscul de a avea copii supraponderali, sustin oamenii de stiinta.

Cercetatorii de la "Colegiul Imperial" din Londra au organizat un studiu preliminar prin intermediul caruia circa 60 de copii - adusi pe lume fie natural, fie prin cezariana, - au fost supusi unor teste medicale. Rezultatul testelor au demonstrat ca cei care au fost nascuti prin cezariana au un nivel mai mare de grasime in ficat decat ceilalti.

In continuare, cercetatorii incearca sa ateste teoria conform careia metoda chirurgicala anihileaza procesul natural de eliberare al hormonilor cu rol de control asupra metabolismului.

Cu mult timp inaintea acestor studii, cei mai multi specialisti au avertizat viitoarele mamici in legatura cu riscurile unei operatii chirurgicale care, desi pare mult mai usor de suportat, are un impact negativ in ceea ce priveste functia pulmonara si instinctele de hranire a nou-nascutilor.

Cu toatea acestea, medicii au estimat, in ultimii 30 de ani, o cresterea cu 250% a cazurilor in care femeile aleg cezariana.

Referindu-se la studiile realizate de catre Colegiul Imperial, profesor cercetator Neena Modi a declarat: "Copiii care nu au fost expusi unei nasteri normale - ce implica efort -sufera de o denaturare a "proceselor-cheie" ale ficatului si, implict, a modului in care sunt controlate grasimile din organism".

Dr. Modi a adaugat ca operatia de cezariana poate afecta echilibrul natural al hormonilor si al enzimelor din organismul uman. Asadar, acesta sustine necesitatea unei nasteri prin cezariana numai in cazul in care exista complicatii medicale care pot pune in pericol viata mamei sau a nou-nascutului, inainte sau in timpul procesului.

In concluzie, cei mai multi oameni de stiinta atesta riscul evident al unei distorsionari a metabolismului in cazurile in care nu se recurge la o nastere naturala.

Exista totusi si opinii contradictorii care sustin ca abordarea de mai sus este exagerata, iar mamele au dreptul, fara constrangeri de orice tip, sa aleaga nasterea prin cezariana, cum ar fi unii reprezentanti ai "Institutului National pentru Sanatate si Excelenta Clinica", din Marea Britanie.

Sursa: DailyMail
 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: copii , nastere , obezitate
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!