Mituri despre iubire, sex, relaţii

  • 2319 afişări
Mituri despre iubire, sex, relaţii

10 august 2012 Bianca Dragomir Redactor

Am auzit şi am învăţat despre iubire de când eram nişte copii care nu înţelegeam cu exactitate ce anume defineşte termenii iubire, ură, dor... Deşi, în timp, am crescut suficient de mult încât să trăim emoţiile unor astfel de sentimente relaţionale, continuăm să învăţăm despre iubire până în ultima clipă a vieţii noastre pe pământ. Deloc uimitor, o parte din ceea ce învăţăm poate fi adevărat, o parte poate fi fals sau depăşit de vremuri.

Deşi personal nu sunt un fan al demitizării (cred că au capacitatea de a face din viaţă un spectacol mai captivant), sunt totuşi câteva mituri despre iubire pe care aş vrea să vi le fac cunoscute ca să venim împreună cu picioarele pe pământ şi să devenim nişte visători realişti.

1. Nu există decât o singură dragoste adevărată.

Idee portretizată în filme, romane şi basme, ne face mai mult rău decât bine, condiţionându-ne de o unică şansă de a iubi. Iar oamenii, de obicei, primesc mai multe şanse...Ce ar face cei dintre noi pentru care divorţul este cea mai bună soluţie sau cei care nu îşi pot împlini marea lor poveste de iubire? Nu vor muri singuri şi trişti pentru că există mereu o altă persoană de care te poţi îndrăgosti poate mai intens şi poate mai frumos.

2. O relaţie care merge pentru că există iubire, nu are nevoie de sex...
 
Sexul este o parte integrantă din ceea ce numim intimitate. Iar fără intimitate nu este relaţie, nu este dăruire, nu este prietenie. Vulnerabilitatea sexuală faţă de partenerul cu care formăm un cuplu ne ţine mai aproape şi hrăneşte procesul iubirii.

3. Numai ciudaţii folosesc serviciile online pentru întâlniri intime.

Este adevărat că, demult, se vehicula concepţia conform căreia cei care se foloseau de site-urile pentru întâlniri personale erau dezechilibraţi psihic sau "posibili criminali". Pentru că au fost şi câteva exemple care au cofirmat.
Însă, internetul a devenit deja un mod sănătos de comunicare şi o alternativă mai simplă şi mai rapidă de apropiere sau de păstrare a relaţiilor. Aproape toţi oamenii, indiferent de profesie, vârstă, naţionalitate au adoptat un stil de viaţă facilitat de "dating online". Şi mulţi dintre ei şi-au găsit în această lume parteneri compatibli sau chiar iubiri autentice.

4. Toţi cei buni sunt luaţi.

Am păstrat mitul cu forma lui cel mai des răspândită pentru că, deşi este uşor rudimentară exprimarea, ele sunt cuvintele care transmit cu acurateţe ceea ce majoritatea persoanelor singure simt la un moment dat, măcar pentru o perioadă limitată de timp.  Această comună credinţă îi resemnează pe cei fără parteneri atunci când sunt dezamăgiţi, atunci când nu întâlnesc persoanele potrivite. Doar că poate fi o falsă resemnare care te face cu atât mai nefericit. Sunt mulţi indivizi singuri care pot face parte din categoria "buni", unul dintre ei eşti chiar tu.

5. O iubire adevărată trece peste orice obstacol.

Un mit romantic în care aş vrea să cred, dar care mi s-a demitizat singur. Sunt alte atâtea aspecte ce definesc o relaţie şi care o pot distruge...

6. Copiii te apropie mai mult de partenerul tău.

Provocarea fabuloasă de a avea copii are două tăişuri – îţi fac viaţa mai frumoasă, dar şi mai complicată - multe cupluri cedează în faţa unei astfel de provocări. Apoi, dacă nu te înţelegi bine cu el sau dacă nu te iubeşte îndeajuns sau nu îl iubeşti suficient, un copil nu va îmbunătăţi realitatea.  

7. Căsătoria este o instituţie pe moarte.

Nu aş risca să fac o astfel de afirmaţie având în vedere că doar 50% dintre persoanele de pe acest pământ divorţează, în SUA chiar doar 45%. Mai este încă o jumătate plină a paharului care atestă că oamenii, în ciuda afirmaţiilor publice, visează în secret la căsnicii.
 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: orgasm , iubire , cupluri
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!