Pericolele care te pasc dacă nu faci sex regulat

  • 136295 afişări
Pericolele care te pasc dacă nu faci sex regulat

08 noiembrie 2016

Despre sex, numai de bine! Nu mai are rost să vorbim despre importanţa amorului regulat, despre nenumăratele lui beneficii pentru sănătate. Dar ce se întâmplă atunci când nu ai timp, chef sau posibilitatea să ai parte de partide sexuale frecvente?

Eşti mai anxioas/ă

Sexul are puterea magică de a te elibera de stres. Datorită hormonilor fericirii, endorfina şi oxitocina, poţi face faţă mai uşor situaţiilor stresante. Cu cât perioada de abstinenţă e mai mare cu atât eşti mai anxios/ă, îngrijorat/ă, încordat/ă, deprimat/ă. Sexologii recomandă ca măcar o dată la două săptămâni să avem relaţii sexuale.

Dacă viaţa ta sexuală are de suferit, la fel şi sănătatea

Lipsa sexului te face mai vulnerabil/ă în faţa răcelii şi a gripei. Amorul regulat (1-2 ori pe săptămână) stimulează sistemul imunitar.

Libidoul scade

"Ori îl foloseşti, ori îl pierzi", spune terapeutul sexual Michele Weiner David, autorul "The Sex-Starved Wife": "Cu cât faci mai mult sex, cu atât mai mult probabil vei continua să produci testosteron, unul dintre hormonii primari responsabili pentru dorinţa sexuală."

Aviz bărbaţilor! Mare atenţie la cancerul de prostată!

Potrivit cercetărilor de specialitate, bărbaţii care fac sex în mod constant au un risc mai mic cu 20% de a face boala.

Te ofileşti mai repede

În cartea sa, "Secrets of the Superyoung", neurofiziologistul David Weeks, din Scoţia, scrie: "O viaţă sexuală activă încetineşte procesul de îmbătrânire".

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comentarii / 24
  • cevahaios.com

  • hello stfu stfu stfu bye

  • Da sa stiti ca si nivelul de trai si educatia are legatura, exemplu ceva tari civilizate care au industrie si un salar minim decent si locuri de munca.
    Iar unde se traieste bine se simte si bine viata dar in Romania sincer nu stiu cine mar place pe mine un tip la doua zeci si ceva de ani far bani si un servici stabil si dintr-o familie saraca si monoparentala si cam slab educat, uni nu recunosc.

  • Da sa stiti ca si nivelul de trai si educatia are legatura, mai sus a-ti dat exemplu ceva tari care au industrie si un salar minim decent si locuri de munca.
    Iar unde se traieste bine se simte si bine viata dar in Romania sincer nu stiu cine mar place pe mine un tip la doua zeci si ceva de ani far bani si un servici stabil si dintr-o familie saraca si monoparentala si cam slab educat, uni nu recunosc.

  • Nu este sor nici sa fi mascul ca am tot auzit si am vazut pe net: ca se plang felete, ca nu este usor sa fi fata, ei na si ca baiat o fi usor nu?Mai ales daca faci parte dintr-o familie saraca si nici ,,tu'' nu prea esti inteligent sa faci bani si te fac ei pe ,,tine'' cum sa fie usor sa fi baiat de 20 de ani si ceva.

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!