Ulei de susan - mai bun decat uleiul de masline

Ulei de susan - mai bun decat uleiul de masline

Ulei de susan, sanatate

01 iunie 2011 Luiza Burhai Redactor

Uleiul de susan se produce prin presarea la rece a semintelor de susan, folosite in principal in industria alimentara.

Putini sunt cei care cunosc faptul ca uleiul de susan are proprietati terapeutice excelente.

Uleiul de susan este un ulei foarte bogat in proteine, vitaminele B1, B2, E, calciu, fier si grasimi. De asemenea, este cel mai rezistent ulei la oxidare, cel mai fluid, are un punct de fierbere foarte ridicat (200C) si un punct scazut de inghetare (-7 C).

Consumul de susan este recomandat pentru tratarea:

  • impotentei,
  • a bolilor de piele,
  • a tusei cronice,
  • a plamanilor slabiti,
  • a constipatiei cronice,
  • a amenoreei si dismenoreei,
  • inflamatiilor gingiilor, degradarii dintilor,
  • caderii parului,
  • oaselor fragile si osteoporozei.

Ulei de susan pentru gatit

Uleiul de susan este un ulei cu un trecut nobil, apreciat la fel ca si cel de masline. Cu un parfum usor si un gust plin, uleiul de susan este un popular ulei de gatit.

Uleiul de susan are un continut mare de acid linoleic si vitamina E. Acidul linoleic ajuta la reducerea colesterolului in sange, de crestere a rezistentei si a energiei.

Uleiul de susan va fi extrem de potrivit pentru a praji in ulei legume sau carne (de pui sau fructe de mare), oferind un plus de savoare in sosuri ori salate.

Datorita continutului bogat de vitamina E, lecitina si minerale, uleiul obtinut din susan are efecte antivirale, antifungice si antioxidante.

Uleiul de susan consumat in detrimentul altor uleiuri contribuie la deblocarea arterelor, inhiba multiplicarea celulelor canceroase in cazul cancerului de colon, combate congestia nazala si contribuie la vindecarea sinuzitei. De asemenea, uleiul de susan reduce tensiunea arteriala, daca e folosit la gatit.

Ulei de susan in cosmetica

Daca uleiul de susan este benefic pentru consum din atatea puncte de vedere, este lesne de inteles ca si in tratamente cosmetice va avea efecte miraculoase.

Printre acestea, enumaram cateva dintre proprietatile sale:

  • emolient excelent;
  • calmant;
  • previne acumularea de grasimi pe piele;
  • restructureaza si hidrateaza pielea;
  • intarzie procesul de imbatranire a pielii;
  • ofera protectie solara, prevenind efectele nocive ale expunerii indelungate sau improprii la soare;

Poti folosi ulei de susan in cosmetica astfel:

  • ca ulei de masaj - gratie proprietatilor hidratante si a efectelor afrodisiace, corelate cu proprietatea de a creste virilitatea;
  • ca si masca de gomaj;
  • in masti de fata cu propretati antifungice, antibacteriane, si antiseptice;
  • in masarea regiunii sensibile a ochilor, pentru efectul antioxidant al uleiului de susan;
  • ca scrub pentru corp, impreuna cu zahar brunte de susan sau malai;
  • ca tratament eficient impotriva problemelor cu matreata;
  • pentru prevenirea parodontozei se aplica seara pe gingii, dupa spalarea normala a dintilor, doua-trei picaturi de ulei de susan
  • in compozitia unor variante de sapun natural homemade.

Ulei de susan - comanda online

Poti comanda online ulei de susan de pe urmatoarele site-uri:

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comentarii / 3
Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!