O zi a iubirii care…nu îngraşă! Meniu dietetic de Ziua Îndrăgostiţilor

  • 65 afişări
O zi a iubirii care…nu îngraşă! Meniu dietetic de Ziua Îndrăgostiţilor

14 februarie 2018 Alexandra Necsoiu

Cine spune ca nu poţi ţine dietă de Valentine’s Day? Dr. Mădălina Truică, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice te învaţă cum să petreci o zi frumoasă împreună cu jumătatea ta, fără grija că mesele luate împreună îţi vor adăuga kilograme în plus! Iată un plan alimentar pentru o zi ce conţine reţete delicioase pe care le poţi împărţi cu persoana iubită...

Începeţi ziua cu... o omletă ”altfel”

Şi pentru că bărbaţilor le place omleta... pentru micul dejun îţi propun varianta cu broccoli şi parmezan, servită alături de salată de ruccola şi rosii cherry. Dr. Mădălina Truică, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice la Clinica Smart Nutrition garantează că sunt şanse mari să îl faci să se împrietenească cu broccoli, în caz ca nu a făcut-o până acum...

Ingredientele de mai jos sunt pentru o porţie de 300 de calorii. Porţia lui o poţi ajusta cu 50% :)... sau îi poţi adăuga şi alte ingrediente. Pentru că bărbaţii, în comparaţie cu femeile, au un metabolism mai accelerat, datorită musculaturii mai dezvoltate.

Ingrediente:

  • doua linguriţe de ulei măsline (una pentru omletă, una pentru salată)
  • 4 bucheţele de broccoli tocate mărunt
  • sare
  • piper
  • 2 ouă
  • o lingură de parmezan ras
  • o mână frunze de ruccola
  • 5-6 roşii cherry
  • suc de lămâie

Mod de preparare:

Într-o tigaie de teflon se pune o linguriţă de ulei de măsline, după care se adaugă bucheţelele de broccoli, sarea si piperul. După 1-2 minute se adaugă ouăle bătute şi se lasă pe foc până când se încheagă omleta, pentru a putea fi întoarsă pe partea cealaltă. La final se poate presăra parmezanul.

Se serveşte alături de salata preparata din ruccola, roşii cherry şi dressing obţinut dintr-o linguriţă de ulei de măsline, suc de lămâie, sare şi piper.

Un prânz light, pentru amândoi

Pentru prânz, iţi propun creveţi la wok cu ardei gras. Este un preparat light şi se pretează şi pentru un prânz servit la birou.  Se prepară foarte uşor şi îl poţi pregăti în avans, în seara precedentă. Poţi pregăti două caserole, una pentru tine, una pentru el!

Ingrediente pentru o porţie de 200 kcal:

  • 13-15 creveţi mari decorticaţi
  • o linguriţă de ulei măsline
  • sare
  • piper
  • 1-2 caţei de usturoi
  • un ardei gras, tăiat julien

Mod de preparare:

Într-un wok încins se pun uleiul, usturoiul, creveţii şi condimentele. După un minut, se adaugă ardeiul şi se lasă pe foc încă 10 minute.

O cină romantică în stil italian

Şi cum cina este o masă specială, ţi-am pregătit un preparat deosebit... spaghete  bolognese. Este un fel de mâncare reinterpretat, pentru a conţine mai puţine calorii, în comparaţie cu varianta clasică. Este un pic mai consistent, dar nu trebuie să-ţi faci griji, pentru ca el va veni în completarea acelui prânz uşor.

Ingrediente pentru o porţie de 500 kcal:

  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • ½ ceapă mica
  • 2 caţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • dafin
  • ½ morcov
  • 100 ml vin
  • 100 g carne vita slabă, tocată
  • 100 ml roşii pasate
  • 130 g paste integrale fierte
  • o linguriţă de parmezan ras

Mod de preparare:

Într-o tigaie se pun uleiul, ceapa, usturoiul şi condimentele şi se lasă pe foc până când ceapa devine translucidă. Apoi se adaugă morcovul şi carnea de vită şi se lasă pe foc până când carnea se rumeneşte uşor. Apoi se adaugă vinul şi se lasă pe foc până când amestecul işi micşorează volumul cu o treime, după care se adaugă roşiile. În momentul în care sosul este gata, se amestecă cu pastele şi se presară parmezanul ras.

Se serveşte cu entuziasm, alături de un pahar de vin roşu!

Ca desert iţi propun un preparat bogat în antioxidanţi, amestec de fructe roşii cu cremă de brânză aromată.

Ingrediente pentru o porţie de 150 kcal:

  • 150 g amestec fructe roşii proaspete (căpşuni, afine, zmeură)
  • două linguri cremă de brânză Philadelphia Light
  • o linguriţă de zahăr pudră
  • ¼ păstaie vanilie
  • putină coajă rasă de lămâie

Mod de preparare:

Crema de branză se amestecă cu zahărul pudră, păstaia de vanilie şi coaja de lămâie.

Într-un pahar se aşează fructele proaspete, peste care se pune crema de brânză aromată. Pe deasupra se pot presăra câţiva fulgi de migdale şi se poate decora cu câteva frunze de mentă.

... Şi nu uita cel mai preţios ingredient al unei zile perfecte: zâmbetul!

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!