Castraveţi muraţi, cu vanilie - reţeta unui cunoscut chef britanic

  • 350 afişări

Castraveţi muraţi, cu vanilie - reţeta unui cunoscut chef britanic

27 octombrie 2016


Infuzate, mai bine de o lună, cu vanilie, ghimbir şi boabe de piper, legume precum castraveţi, morcovi, sfeclă sau conopidă se transformă, în această reţetă propusă de maestrul culinar Marcus Wareing, în murături coloralte, care pot fi un plus delicios în salate, alături de friptură sau un fel de mâncare mai consistent.
 



Ingrediente:
morcovi
castraveţi
dovlecei
sfeclă
conopidă
ghimbir
500 ml oteţ de vin alb
250 g zahăr tos
1/2 linguriţă sare
10 boabe de piper
2 păstăi de vanilie


Mod de preparare:
Legumele se taie rondele sau bastonaşe, ghimbirul se feliază fin, iar conopida se desprinde în bucheţele.
Toate acestea se aranjează într-un borcan curat, sterilizat, astfel încât se culorile să alterneze. La foc mediu, se încălzeşte o soluţie din oţet, zahăr, ghimbir şi boabe de piper. Se adaugă şi păstăile de vanilie sau, dacă nu aveţi, 2 linguriţe de esenţă de vanilie.
Se fierbe lichidul pentru 10 minute, apoi se ia de pe foc. Aşteptaţi câteva minute înainte de a-l turna peste legumele aranjate în borcan. Se sigilează imediat şi se lasă 4 săptămâni înainte ca murăturile să fie savurate.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: castraveti , murati , vanilie
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!