Clafoutis cu cireşe, o delicioasă prăjitură franţuzească

  • 1037 afişări

Clafoutis cu cireşe, o delicioasă prăjitură franţuzească

08 iunie 2016


La început de vară, unul dintre cele mai apetisante deserturi poate fi clafoutis cu cireşe.
 


În mod tradiţional, în clafoutis se pun cireşele cu tot cu sâmburi însă, preparat în acest fel, poate fi mai dificil de savurat. De reţinut că aluatul trebuie să iasă un pic gumat, textura aceasta dă tot farmecul prăjiturii

Ingrediente:
2 căni de cireşe, fără sâmburi
3 linguri migdale
3 ouă
 3/4 cană zahăr
1 lingură zahăr brun
1/2 cană făină
sare
1 cană lapte
 3/4 linguriţă esenţă de migdale
1 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
zahăr pudră

Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul la 177 grade Celsius.
Unge cu unt şi presară făină într-o tavă. Împrăştie pe fundul acesteia cireşe şi migdale mărunţite.
Bate ouăle cu zahărul, adaugă făina şi sarea şi amestecă bine.
Adaugă laptele, esenţa de migdale şi cea de vanilie. Compoziţia ar trebui să fie mătăsoasă. Toarn-o în tavă, peste cireşe şi migdale.
Se ţine la cuptor pentru 35-40 de minute. După ce se răceşte, se pudrează cu zahăr.
 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: clafoutis , cirese
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!