Cozonac de Crăciun. Reţeta lui Chef Scărlătescu

  • 65 afişări
  Cozonac de Crăciun. Reţeta lui Chef Scărlătescu

07 decembrie 2017

Pregătit după o reţetă specială, dar care păstrează totodată gustul autentic românesc, acest cozonac pufos şi delicios va fi unul care va dispărea repede de pe masa de Sărbători.

Iata cum se pregateste:

Ingrediente:

1 kg  faina

250 gr zahar

450gr lapte

5 oua

60 gr drojdie

300 gr unt Belgian

500gr nuca

200gr rahat

150 gr ciocolata belgiana

30gr portocala confiata

30 gr coaja de lamaie

 

Mod de preparare:

  1. Amestecăm drojdia cu 100 ml lapte şi trei linguri cu făină şi lăsăm compoziţia să crească la cald până îşi dublează volumul.
  2. Laptele se fierbe împreună cu zaharul, apoi se amesteca până se dizolvă.
  3. Gălbenuşurile se freaca cu praful de sare.
  4. Punem făina într-un vas şi turnăm pe rând, amestecând: gălbenuşurile, laptele împreună cu zahărul topit şi untul, portocala confiata. Frământăm bine până obţinem un aluat omogen, consistent şi elastic.
  5. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.
  6. Luam apoi o bucată de aluat, o intindem bine, punem peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si o rulam. Rulada obţinută o secţionam în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute le împletim şi le ungem cu ou.
  7. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si le lasăm la dospit aproximativ doua ore.
  8. Când aluatul a crescut dam tava la cuptor pentru circa 45 de minute - 1 oră la 160 grade.

 

Nu iti place cozonacul sau vrei sa-ti surpinzi familia cu un alt desert anul acesta? Ce zici de un tort un pic altfel? Mousse-ul de ciocolata alba cu alune caramelizate este un desert cu aspect si gust spectaculos. Decorat in spiritul sarbatorilor de iarna, acest tortul va aduce cu siguranta multe zambete pe chipul celor dragi! Arunca o privire pe www.dulcesicevainplus.ro si inspira-te!

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: scarlatescu , cozonac
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!