Este cel mai ieftin şi mai sănătos preparat tradiţional! (Reţetă)

  • 4699 afişări
Este cel mai ieftin şi mai sănătos preparat tradiţional! (Reţetă)

19 februarie 2016

Ştiai că ciorba ţărănească cu legume este considerată cel mai sănătos preparat? Datorită legumelor pe care le conţine, ciorba aduce un aport substanţial de nutrienţi şi vitamine organismului, dacă este preparată sănătos.

Atunci când organismul este slăbit şi înfrigurat, te sfătuim să consumi acest preparat, pentru că te va energiza şi încălzi. Ciorba este o masă hrănitoare, uşor digerabilă, hidratantă, cu un conţinut mare de vitamine, minerale, fibre şi antioxidanţi.

Antioxidanţii prezenţi în ciorbe prin legume ajută în prevenţia bolilor cardiovasculare şi îi ajută şi pe diabetici în remedierea afecţiunilor provocate de nivelul ridicat de zahăr din sânge.

Lichidul cald ajută la asimilarea şi absorbţia rapidă a substanţele nutritive, fiind un adjuvant în procesul de digestie. De asemenea, asigură un tranzit intestinal perfect, iar dacă eşti la cură de slăbire, devine principalul tău aliat. Ciorba este potrivită dacă vrei să scazi în greutate pentru că mare parte din ea reprezintă apă, aşa că te ajută să te saturi cu un conţinut foarte scăzut de calorii. Studiile au demonstrat că atunci când mănânci o ciorbă înainte de felul principal, corpul consumă cu 20% mai puţine calorii, motivul fiind tocmai acela că lichidul conduce la o senzaţie de saţietate.

Un alt avantaj este hidratarea, o porţie de ciorbă contribuind la cei doi litri de lichide recomandaţi pentru consumul zilnic. De asemenea, reprezintă o soluţie eficientă pentru eliminarea toxinelor din organism cu numeroase beneficii precum detoxifierea sângelui, stimularea circulaţiei sangvine sau reducerea inflamaţiilor.

Mai jos îţi prezentăm o reţetă de ciorbă ţărănească de legume. Avem nevoie de următoarele ingrediente:

500 gr. de cartofi

o ceapă mare

doi morcovi

un ardei gras

o jumătate de rădăcină de ţelină

un dovlecel curăţat şi spălat

o roşie decojită

2 linguri de ulei

500 ml de borş

100 de gr de orez bine spălat

o foaie de dafin

o legătură de pătrunjel spălat

sare, piper

un ou sau două gălbenuşuri

100 ml de smântană

1,5 - 2 Litri de apa fierbinte

fasole verde, conopidă (optional)

Mod de preparare:

Se toacă legumele mărunt, în afară de morcov care se taie rondele. Se pregăteşte cratiţa în care punem ulei şi ceapă. Amestecăm şi călim ceapa timp de un minunt. Apoi se adaugă morcovul, ţelina, ardeiul şi călim legumele timp de 2-3 minute.

Într-un vas separat a fost pusă apă la fiert, aşa că următorul pas este cu adăugarea apei cu un strop de sare. Lăsăm să firabă timp de 20-25 de minute.

Adăugăm cartofii, dovlecelul, roşia şi (opţional) fasole verde şi conopidă. Într-o altă cratiţă punem borşul la fiert şi îl lăsăm să dea în clocot. După ce am adăugat orezul şi borşul în ciorbă mai lăsăm la fiert preparatul timp de 10 minute.

La final punem pătrunjelul, batem bine oul sau cele două galbenuşuri şi adăugăm smântana. Amestecam bine şi închidem aragazul. Se serveşte cu ardei iute!

Poftă bună!

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!