Prăjitură cu mălai şi portocale a la Jamie Oliver

  • 366 afişări

Prăjitură cu mălai şi portocale a la Jamie Oliver

09 februarie 2018


Jamie Oliver ne învaţă cum să preparăm orange polenta cake.
 

Ingrediente: 10 portocale, 250 g miere naturală, 200 ml ulei, 3 ouă mari, 200 g migdale, 100 g mălai fin

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la o temperatură de 160 °C . Ungeţi o formă de tort de 20 cm cu ulei de măsline, apoi tapetaţi baza cu hârtie de copt, pe care de asemeni, o ungeţi cu ulei. Stoarceţi sucul de la 3 portocale şi puneţi-l într-o tigaie. Adăugaţi 100 g de miere şi fierbeţi până când se îngroaşă şi se reduce consistent, apoi daţi siropul la rece.

Amestecaţi 200 ml ulei de măsline cu restul de 150 g de miere timp de 2 minute pentru a se omogeniza.  Mixaţi ouăle timp de 2 minute, apoi adăugaţi siropul de miere cu portocale.
Opriţi mixerul, apoi adăugaţi migdalele măcinate, mălaiul şi sucul de 1 sau 2 portocale (aproximativ 50ml). Se toarnă compoziţia în forma de copt şi se coace timp de 40 până la 50 de minute, sau până când se rumeneşte frumos.
 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: prajitura , portocale
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!