Ce să mâncăm iarna pentru a nu răci

 • 485 afişări
Ce să mâncăm iarna pentru a nu răci

01 ianuarie 2016

Anumite alimente sunt atât de bogate în vitamine şi minerale încât este indicat să nu ne lipsească din alimentaţie. În sezonul rece, o alimentaţie corectă, cu mulţi nutrienţi, ne va creşte imunitatea. Iată ce alimente putem consuma mai des iarna, pentru a avea vitalitate, energie şi anticorpi.

Migdalele - Dacă vei consuma zilnic o mâna de migdale ţi-ai asigurat doza optimă de vitamina E, un puternic antioxidant. Studiile au demonstrat că o carenţă din această vitamină poate cauza mari probleme în sistemul imunitar. Consumul de vitamina E este benefic şi pentru păr şi piele, care sunt protejate în sezonul rece şi devin mătăsoase.

Nucile – Mănâncă des nuci în sezonul rece, pentru că ele vor ţine departe infecţiile şi vor stimula activitatea cerebrală. Nucile sunt excelente pentru sănătate, graţie conţinutului bogat în Omega 3 şi în polifenoli, care au acţiune antiinflamatoare.

Datorită substanţelor nutritive pe care le conţin, nucile combat cancerul, protejează inima şi vasele sangvine şi măresc rezistenţa organismului la infecţii. Specialiştii recomandă să fie consumate 7 nuci pe zi.

Chimen negru – Dacă nu ştiai, uleiul de chimen este un excelent imunostimulator, are o acţiune antistaminică şi antialergică. Se poate consuma dimineaţa, pe nemâncate, sau se pot prepara diverse salate cu acest ulei minune.

Chimenul negru este recomandat pentru stimularea metabolismului şi pentru a contribui la refacerea organismului după stări de oboseală sau letargie.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comentarii / 1
 • Cautam URGENT dezvoltatori afacere online pentru PUBLICARE ANUNTURI
  Ce oferim:
  -instruire gratuita sub forma unor lectii trimise prin email
  -scrisoare de recomandare
  -posibilitatea de a lucra comod la domiciliu pe calculator in functie de disponibilitate (part-time/full time)
  -contract legal de comision
  -plata se calculeaza in functie de implicare si realizari.
  Proiectul vizeaza piata de carte electronica.
  Pentru detalii trimiteti acum cuvantul info la adresa de e-mail : adrianasancraian@yahoo.ro, si primiti raspuns in maxim 24 de ore.

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!