Două condimente exotice care ne menţin tineri

  • 1113 afişări
Două condimente exotice care ne menţin tineri

01 ianuarie 2016

Două studii publicate în cartea Veşnic Tânăr scrisă de Dr Nicolas Perricone au arătat că două condimente pot modifica într-o măsură mare biochimia celulelor şi funcţia organelor, pot încetini procesul de îmbătrânire.

Unul dintre aceste condimente minune este scorţişoara, care nu are doar rolul de a oferi aromă plăcintei, ci şi de a acţiona asupra sănătăţii noastre.

Scorţişoara este un antioxidant puternic pentru organism, iar aroma scorţişoarei stimulează procesele cerebrale cognitive, îmbunătăţind memoria şi atenţia. Prin proprietăţile sale, această mirodenie exotică protejează şi intensifică funcţiile celulare care favorizează sănătatea şi longevitatea.

De asemenea, scorţişoara are şi efecte antimicrobiene puternice, de aceea ajută mult sistemul imunitar în lupta cu infecţiile şi viruşii din organism.

Studiul efectuat de oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare a Nutriţiei Umane din Beltsville a indicat că scorţişoara conţine o diversitate de fitonutrienţi şi antioxidanţi asemănători cu cei din struguri, cacao şi ceiul verde.

Un alt condiment care încetineşte procesul de îmbătrânire este şofranul de India. Potrivit studiilor, şofranul posedă un potenţial semnificativ de prevenire şi tratare al cancerului. Persoanele care consumă zilnic rădăcină de şofran previn pierderea funcţiei cognitive. Mai mult, când consumăm şofran, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele din organism.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!