Nutriţionistul recomandă! Programul complex de detoxifiere după sărbători

 • 731 afişări
Nutriţionistul recomandă! Programul complex de detoxifiere după sărbători

08 ianuarie 2016

Expertul în nutriţie şi trainer-ul de alimentaţie raw-vegană, Anca Alungulesei, ne-a dezvăluit două modalităţi eficiente prin care se poate face detoxifierea după sărbători.

După masa bogată servită de Crăciun şi Revelion, multe persoane resimt o stare de oboseală, aşa că o detoxifiere va ajuta la vitalizarea corpului şi la eliminarea kilogramelor acumulate în această perioadă.

“Detoxifierea se poate realiza cu ajutorul sucurilor naturale stoarse prin presare la rece şi a smoothie-urilor, iar beneficiile asupra stării de bine a organismului sunt variate: de la creşterea nivelului de energie şi a stării de bine, consolidarea sistemului imunitar, alcalinizarea organismului, prevenirea bolilor cornice până la performanţe excelente în curele de slăbire”, spune  Anca Alungulesei care recomandă ca pentru o perioadă de 3, 5 sau 7 zile, să se consume hrană lichidă, adică sucuri băute la intervale regulate de timp.

 O altă variantă, mai uşoară, care se adresează celor care consideră că sucurile nu sunt suficiente pentru ei, constă în combinarea acestora cu mâncare crudă. Astfel, în doar două săptămâni, organismul îşi poate reveni la o digestie activă.

“Hrana vie, prin faptul că este neprocesată termic, ne energizează în loc să ne răpească din energie, este mult mai uşor digerabilă, este încărcată de nutrienţi, vitamine, enzyme, minerale şi are un gust excelent. Hrana vie este atât pentru persoanele care nu doresc să consume alimente de origine animală, dar şi pentru persoanele care consumă carne. Mai mult, ea este recomandată persoanelor care au probleme cu greutatea, deoarece ajută la slăbit, celor care au probleme digestive sau persoanelor cu boli cronice. Pe scurt, este recomandată tuturor!”, adaugă Anca Alungulesei, care oferă şi o variantă a acestui regim:

Ora 09:00 - Tonic alcalinizant din iarba de grâu şi vlăstari.

Ora 11:00 - Budinca energizantă.

Ora 13:00 - Smoothie verde asezonat cu superalimente.

Ora 15:00 - Supa crudă îmbogăţită cu superalimente şi servită cu biscuiţi din seminţe.

Ora 17:00 - Salată multicoloră din legume, seminţe şi vlăstari, toate într-un dressing special

Ora 18:00 - Digestiv natural din rădăcini

Ora 20:00 - Suc verde din legume stors prin presare la rece.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comentarii / 1
 • Cautam
  URGENT dezvoltatori afacere online pentru PUBLICARE ANUNTURI
  Ce oferim:
  -instruire gratuita sub forma unor lectii trimise prin email
  -scrisoare de recomandare
  -posibilitatea de a lucra comod la domiciliu pe calculator in functie de disponibilitate (part-time/full time)
  -contract legal de comision
  -plata se calculeaza in functie de implicare si realizari.
  Proiectul vizeaza piata de carte electronica.
  Pentru detalii trimiteti acum cuvantul info la adresa de e-mail : adrianasancraian@yahoo.ro, si primiti raspuns in maxim 24 de ore.

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!