Ponturi pentru a suporta mai bine temperaturile scăzute

  • 374 afişări
Ponturi pentru a suporta mai bine temperaturile scăzute

20 ianuarie 2016

În perioada rece este important să ne îmbrăcăm cu haine adecvate şi să consumăm anumite alimente, care ne vor proteja organismul, prin nutrienţi şi vitamine energizante. Frigul şi variaţiile de temperatură ne pot afecta organismul, aşa că este important să ţinem cont de câteva lucruri:

Alimente energizante

În acest anotimp este important să consume cât mai des supe consistente şi ceaiuri calde, care nu doar că ne vor încălzi şi ne vor oferi şi aportul de substanţe nutritive. Supele din rădăcinoase şi seminţe de in şi chimen sunt bogate în fibre şi oferă o sursă excelentă de energie. În ceaiuri se poate adăuda indregiente care susţin imunitatea: un strop de ghimbir, suc de lămâie şi o linguriţă de miere. Recomandăm ceaiurile de sunătoare, coada-calului, echinaceea, măceşe şi ghimbir. Consumă alimente care îţi pot oferi mai multă energie datorită vitaminelor şi proteinelor pe care le conţin precum: cereale, lactate, supă de linte şi morcov, legume şi citrice.

Haine în mai multe straturi 

Dacă te vei îmbrăca adecvat în anotimpul rece vei suporta mai bine frigul şi variaţiile de temperaturi. Un truc des folosit este să ne îmbrăcăm cu mai multe rânduri de haine, pentru a păstra căldura corpului şi a ne adapta la variaţiile de temperatură.

De asemenea, materialul care intră în contact cu pielea trebuie să fie cât mai natural, pentru că cel sintetic reţine şi favorizează transpiraţia. Evită şosetele sintetice pentru că materialul nu permite piciorului să respire şi va favoriza dezvoltarea bacteriilor.

Accesorii călduroase

Optează pentru un fular lung şi tricotat din lână, pe care îl vei putea da de câteva ori în jurul gâtului. Ceea ce porţi pe cap este foarte important, pentru că pe acolo rişti să pierzi o mare parte din căldura corpului. Se poartă căciulile cu urechi, în stil rusesc, ideale pentru zilele friguroase cu viscol şi ninsori.

Se poate întâmpla ca cizmele pe care le porţi să se umezească în interior din cauza apei sau a zăpezii de pe stradă. Evită să stai cu şoşetele umede, pentru a nu pierde din temperatura corpului. Sfatul nostru este să ai tot timpul cu tine o pereche de şosete de rezervă pentru astfel de situaţii.    

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!