Zona din România cu cel mai ozonat aer din Europa: "Terapia se face prin simplu faptul că respiri"

  • 1087 afişări

Zona din România cu cel mai ozonat aer din Europa: "Terapia se face prin simplu faptul că respiri"

08 septembrie 2017


Sunt datele deţinute de Muzeul de Etnografie din Reghin şi cuprinse într-un raport privind potenţialul balneoclimateric al Văii Gurghiului, una din cele mai bogate zone din Transilvania şi din România la acest capitol, potrivit radiomureş.ro.

Raportul arată că la o distanţă de 58 de km Nord-Est de Lăpuşna se află cel mai curat aer din toată Europa, cu cel mai gros strat de ozon, fiind al doilea de acest fel la nivel mondial.

Aici, terapia cu ozon se face prin simplul fapt că respiri, spune proprietara Castelului Regal de la Lăpuşna, Claudia Pescari:

„Din informaţiile noastre aşa se înţelege că aici este unul dintre cele mai groase straturi de ozon din întreaga Europă. Acum, măsurători nu s-au făcut sau eu, cel puţin, nu ştiu să se fi făcut în ultimii 25 de ani dar am auzit că ar fi cel mai gros strat de ozon din Europa ceea ce înseamnă că ar trebui, cel puţin noi din zonă, să nu mai umblăm în căutarea a fel de aparaturi sofisticate pentru ozonificarea organismului. Simplu, ieşi într-un sejur de 4, 5 zile la Lăpuşna şi te întorci acasă gata ozonificat, prin faptul că respiri şi atât.”

Pe lângă aerul tare ce te întâmpină, atunci când ajungi la Lăpuşna, liniştea deplină este al doilea element care domneşte aici.

Lăpuşna este situată la 72 de km de Tîrgu-Mureş, la capătul Văii Gurghiului. Principalele obiective turistice sunt castelul Regal de Vânătoare, Mănăstirea şi Biserica cu hramurile Sfântului Nicolae şi al martirilor Brâncoveni, dar şi o păstrăvărie.

Galerie foto

vezi galeria 4 foto
Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: ozon , romania
Comentarii / 1
  • reply Ma nage rLeagu e. ro 11 septembrie 2017 / 03:12

    Best free online sci-fi game on the web! No Pay2Win! : AD2460. c o m
    Castiga premiul cel mare de 75 de euro in competitia Champions League 2016/2017 sau un trofeu real pe care il poti obtine jucand in cel mai bun ma na ger de fotbal online gratuit: Ma nage rLeague. ro

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!