Testul de inteligenţă al lui Einstein! 98% din oameni greşesc răspunsul

 • 77961 afişări
Testul de inteligenţă al lui Einstein! 98% din oameni greşesc răspunsul

01 septembrie 2015

Albert Einstein a făcut în secolul trecut un test de inteligenţă pe care 98% din oameni nu reuşesc să-l treacă.

El punea problema într-un mod aparent simplu, dar cu un număr extraordinar de variabile. Albert Einstein nu a făcut acest puzzle pentru a testa inteligenţa, în general, ci pentru a-i ţine departe pe studenţii care voiau să fie mentoraţi de geniul german. De asemenea, nu se ştie cu siguranţă dacă acesta chiar este testul de inteligenţă făcut de Einstein sau doar i-a fost asociat lui.

Voi puteţi să treceţi testul de inteligenţă fără să căutaţi soluţia pe internet?

Iată testul de inteligenţă al lui Einstein.
1. Există 5 case, fiecare de altă culoare.
2. În fiecare casă, locuieşte o singură persoană, fiecare de altă naţionalitate.
3. Fiecărui locatar al fiecărei case îi place o anumită băutură, fumează o anumită marcă de ţigări şi deţine un anumit animal de casă.
4. Niciuna din cele 5 persoane nu bea aceeaşi băutură, nu fumează aceeaşi marcă de ţigări şi nu deţine acelaşi fel de animal de casă.
5. Britanicul locuieşte în casa roşie.
6. Suedezul are un câine.
7. Danezul bea ceai cu plăcere.
8. Casa verde se află în stânga casei albe.
9. Locatarul casei verzi bea cafea.
10. Persoana care fumează Pall Mall are o pasăre.
11. Locatarul care locuieşte în casa din mijloc bea lapte.
12. Locatarul din casa galbenă fumează Dunhill.
13. Norvegianul locuieşte în prima casă.
14. Fumătorul de Blend locuieşte lângă cel care are o pisică.
15. Fumătorul de Blue Masters bea cu plăcere bere.
16. Locatarul care are un cal locuieşte lângă cel care fumează Dunhill.
17. Norvegianul locuieşte lângă casa albastră.
18. Germanul fumează Prince.
19. Fumătorul de Blend are un vecin care bea apă.

Cine are acvariul cu peşti?

Urmărind pas cu pas cele 19 indicii, rezultatul testului este următorul:

1. Norvegianul locuia în prima casă, de culoare galbenă, fuma Dunhill, bea apă şi avea o pisică.

2. Lângă el locuia danezul într-o casă albastră, care fuma Marlboro şi bea ceai, având ca animal un cal.

3. Cea de-a treia casă, cea roşie, îi aparţinea britanicului, băutor de lapte, care fuma Pall Mall şi avea o pasăre.

4. Alături de el locuia germanul într-o casă verde, care bea cafea şi fuma Rothmans, cel care era şi proprietarul acvariului cu peşti.

5. În ultima casă trăia suedezul într-o casă albă, alături de un câine, bărbatul fiind consumator de bere şi ţigări Winfield.

Punând cap la cap aceste răspunsuri, testul de inteligenţă are şi o rezolvare. Astfel, proprietarul acvariului cu peşti este germanul, cel care locuieşte în a patra casă, cea verde, şi care fuma Rothmans.
 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comentarii / 41
 • "Punând cap la cap aceste răspunsuri, testul de inteligenţă are şi o rezolvare. Astfel, proprietarul acvariului cu peşti este germanul, cel care locuieşte în a patra casă, cea verde, şi care fuma Rothmans."
  La punctul 18. Germanul fumează Prince.
  Pai cum ati rezolvat voi problema si ati ajuns la Rothmans?
  In plus nici Marlboro sau Winfield nu apar in niciun indiciu.
  Apare in schimb Blend si Prince sau blue masters.
  Cred ca Einstein a gresit enuntul acestei probleme ... cei de la one sunt prea inteligenti ca sa greseasca la copierea textului :D

 • nu am nimic de comentat

 • cine face sudoku se pinde, doar ca aici ai cuvinte si alte reguli.
  Indiciile sigure, in ordine: 11, 13, 17, 8+9, 5, 12, 16
  Dolph Lundgren: de acord cu tine pana la ... Deci 2 POSIBILITATI
  am mers pe cazul cu Blend in CASA 2 si am ajuns la "Germanul are pesti" fara conflicte ... alte variante nu am mai incercat.

 • Luam cazul urmator, cazul b). daca danezul care bea ceai ar locui in CASA 2, atunci suedezul ce detine caine ar putea locui in CASA 4 sau CASA 5, dar cel ce fumeaza Blue Masters si bea bere n-ar putea locui decat in CASA 5, insa tot sunt o multitudine de posibilitati. Trecem si la ultimul caz, cazul f). in care fumatorul de de Blue Masters si bautor de bere n-ar putea locui decat in CASA 2 sau CASA 5 ! Luam primul caz si anume CASA 2. Atunci automat danezul care bea ceai ar locui in CASA 5, suedezul ce detine caine ar locui in CASA 4, dar germanul ce fumeaza Prince NU ar putea locui in CASA 3, intrucat aceasta este deja ocupata de catre britanic ! Deci varianta cu fumatorul de Blue Masters si bautor de bere in CASA 2 este IMPOSIBILA. Ramane doar varianta cu CASA 5. Deja prin eliminari succesive s-a conturat o UNICA VARIANTA FINALA ! Sa vedem acum ce genereaza aceasta. In acest moment stim SIGUR ca fumatorul de Blue Masters si bautor de bere locuieste in CASA 5. De aici rezulta automat si restul : danezul bautor de ceai locuieste in CASA 2, intrucat CASA 5 s-a ocupat, germanul fumator de Prince nu are alta varianta decat CASA 4, suedezul ce detine caine este in CASA 5, fumatorului de Pall Mall si detinator de pasare nu-i mai ramane decat CASA 3, iar celui de Blend CASA 2 si se invecineaza cu detinatorul de pisisca si bautorul de apa din CASA 1. Astfel ca acvariul cu pesti nu poate fi decat in CASA 4 !!! Un test extrem de BANAL, care nu-ti solicita decat DEDUCTIE LOGICA !

 • Rezulta 2 POSIBILITATI. c). germanul care fumeaza Price poate locui in CASA 2, CASA 4 sau CASA 5, intrucat in casa 1 locuieste norvegianul ce fumeaza Dunhill, iar in casa 3 locuieste britanicul. Rezulta 3 posibilitati. d). cel care are animal de companie o pasare si fumeaza Pall Mall, poate locui in CASA 3, CASA 4 sau CASA 5, intrucat in prima casa locatarul fumeaza Dunhill, iar in casa a doua locatarul are ca animal de companie un cal. Deci 3 POSIBILITATI. e). cel ce fumeaza Blend poate locui in CASA 2, CASA 3, CASA 4 sau CASA 5, intrucat in casa 1 stim ca locatarul fumeaza Dunhill. Deci 4 POSIBILITATI. f). cel ce fumeaza Blue Masters si bea bere, poate locui in CASA 2 sau CASA 5, intrucat in casa 1locatarul fumeaza Dunhill, in casa 3 locatarul bea lapte, iar in casa 4 locatarul bea cafea. Deci 2 POSIBILITATI. Observam ca cele mai putine posibilitati le-au generat cazurile a). b). si f). Luam acum aceste cazuri ( a, b, f) si le combinam intre ele pana cand succesiunea de variante devine IMPOSIBILA si doar una si numai una ramasa devine cea POSIBILA. Cazul a). daca suedezul ce detine caine ar locui in CASA 4, danezul care bea ceai ar putea locui in CASA 2 sau CASA 5, iar cel ce fumeaza Blue Masters si bea bere ar putea locui in CASA 2 sau CASA 5. Deci o multitudine de posibilitati. Luam cazul urmator, cazul b). daca danezul care bea ceai ar locui in CASA 2, atunci suedezul ce detine caine ar putea locui in CASA 4 sau CASA 5, dar cel ce fumeaza Blue Masters si bea bere n-ar putea…

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!