Acrobaţii şi parade în primul weekend al Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti- B-Fit In The Street

  • 189 afişări
Acrobaţii şi parade în primul weekend al Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti- B-Fit In The Street

05 iulie 2017 Alexandra Necsoiu

Primăria Capitalei, prin ARCUB, a marcat începutul sezonului estival, pe 1 şi 2 iulie, cu primul weekend al Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti – B-FIT in the Street!

 

Evenimentul a debutat la ora 19:00, în Parcul Unirii, unde pasionaţii de teatru de stradă au întâmpinat personajele fantastice, artiştii pe catalige şi dansatorii unor companii de teatru din Italia. Acestea au pornit în paradă, spre Piaţa Constituţiei, unde seara s-a încheiat cu spectacole grandioase şi momente emoţionante. Osa Show, grandioasa producţie a companiei Sonics, a ţinut publicul cu sufletul la gură, cu numere captivante de acrobaţie la mare înălţime. În ultima parte a serii, Carillon 3.1 a dus spectacolul nocturn la un alt nivel. Suspendaţi la 80 de metri deasupra solului, artiştii trupei Kitonb au combinat dansul aerian cu acrobaţii executate la limită. Din programul zilei de 2 iulie amintim Sky Dance – Molecole Show, spectacolul nocturn prezentat în premieră în România, care a încheiat seara de duminică. Povestea de iubire a celor doi acrobaţi, care se înalţă cu un mănunchi de baloane luminoase, pe acorduri muzicale, a uimit publicul din Piaţa Universităţii. Adrenalina şi romantismul s-au împletit într-un număr care a combinat graţia mişcărilor de dans şi emoţia zborului la zeci de metri deasupra publicului.

 

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti – B-FIT in the Street! continuă cu următorul weekend de distracţie. Între 7 şi 9 iulie, Centrul Istoric, Calea Victoriei şi Piaţa Universităţii devin din nou tărâmul fanteziei şi al personajelor de poveste. Cele 13 statui vivante ale spectacolului Still(l) Urban de la Teatrul Masca dau viaţă unor personaje inedite, fiecare cu povestea sa fascinantă, în Centrul Istoric. Trupa Birdmen din Olanda pune stăpânire pe Calea Victoriei, cu o paradă de creaturi misterioase, luminate în culori diverse.

 

Romantic şi antrenant, spectacolul Street Magic al cuplului Izimagic Duo din Italia, ce va avea loc la Piaţeta Odeon, ţine publicul în tensiune, cu numere impecabile de magie. Magicianul iscusit şi şarmanta sa asistentă, încântă prin numerele de iluzionism surprinzătoare şi prin interacţiunea cu publicul. Teatrul Masca revine în Centrul Istoric cu spectacolul Vânt de primăvară prin piersici. Alegoria cu personaje fabuloase evocă exotismul şi splendoarea lumii chineze.

 

Vertical Show, spectacolul trupei italiene Wanted, este o comedie vizuală ale cărei numere de acrobaţie se îmbină cu proiecţiile video. Reprezentaţia de teatru vertical din Piaţa Universităţii este o incursiune în jocurile video vintage, o fuziune între grafica 2D şi mişcările 3D live ale actorilor acrobaţi.

 

Al doilea weekend de festival este ocazia perfectă pentru ca personajele de jucărie Brick People şi circarii Stripes Circus să ia cu asalt Calea Victoriei. În Centrul Istoric şi strada Lipscani, oamenii-oglindă Mirror Family şi oamenii-ghivece de flori Flower Pots stârnesc amuzamentul celor mari şi fascinaţia celor mici, cu fiecare apariţie. Spectacolul trupei de roboţi Pipe Men, din Parcul Kreţulescu, aşteaptă publicul la o repriză de suspans şi suprarealism, iar toboşarii Glow Drums vor străluci pe ritmuri antrenante, după lăsarea serii, în centrul oraşului.

 

Spectacolele româneşti Parizianca şi Flamestorm, anulate în primul weekend de festival din cauza condiţiilor meteo nefavorabile au fost reprogramate. Reprezentaţia Teatrului Masca, Parizianca a fost reprogramată pe 9 iulie, în Parcul Kreţulescu (între orele 19:00 şi 20:00). Spectacolul trupei Flamestorm a fost reprogramat în al treilea weekend de festival, pe 15 iulie, în Piaţa Universităţii, unde vor avea loc două reprezentaţii: 21.40-22.00, 22.15-22.35.

 

 

Parteneri media: TVR, Europa FM, Bucureşti FM, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Internaţional, BUSINESS REVIEW, Femeia, România Pozitivă, orasulm.eu, news.ro, inoras.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, kudika.ro, eva.ro, Blitztv.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!