ARCUB inclus în turneul european Mat Maneri/ Lucian Ban/ Evan Parker

  • 10 afişări
ARCUB inclus în turneul european Mat Maneri/ Lucian Ban/ Evan Parker

12 octombrie 2017 Alexandra Necsoiu

Între Vortex Jazz Club din Londra şi Bimhuis din Amsterdam, celebrul jazzman newyorkez Mat Maneri alături de Evan Parker şi Lucian Ban se opresc marti, 24 octombrie, ora 19:30, la ARCUB, Bucureşti, pentru un concert exclusiv de lansare a celui mai recent album al său, Sounding Tears. Concertul este prezentat în cadrul seriei Jazz @ ARCUB - Artist in Residence, ajunsă la cea de-a doua stagiune, curatoriată de celebrul muzician Mircea Tiberian şi organizată de ARCUB cu susţinerea Primăriei Capitalei.

 

În luna octombrie 2017, trioul Maneri / Parker / Ban se află într-un turneu european de promovare a albumului Sounding Tears. Concertul de la ARCUB, programat pe 24 octombrie, de la ora 19:30, este al doilea concert din cadrul stagiunii curente de jazz Artist in Residence de la ARCUB, deschisă pe 5 octombrie 2017.

 

Sounding Tears este primul album în 12 ani pe care Mat Maneri îl scoate ca lider. Elogiat de critici şi public pentru noile direcţii deschise în jazzul contemporan, violonistul newyorkez Mat Maneri - care a cântat în trecut cu David S. Ware, Paul Motian, Joe Morris – lansează în luna mai 2017 albumul Sounding Tears, primit cu recenzii elogioase de All About Jazz, The Guardian, Jazz Trail.

 

Pentru cel mai recent album al său, Mat Maneri lucrează cu legendarul saxofonist britanic Evan Parker şi cu pianistul Lucian Ban, colaboratorul său de aproape o decadă. Jurnalistul Stuart Broomer, de la New York City Jazz Record, scria despre Sounding Tears, „Maneri, Ban şi Parker duc improvizaţia la un nivel de claritate şi coerenţă care rareori poate fi atins. Fără îndoială, una dintre cele mai frumoase lansări de discuri din 2017".

 

 

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ şi http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

 

Preţuri: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii şi pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).

 

Eveniment Facebook: Artist in Residence – Sounding Tears – Mat Maneri / Evan Parker / Lucian Ban

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: arcub , jazz , turneu , bucuresti
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!