Atmosferă de carnaval, personaje de basm şi artificii în ultimul weekend B-Fit In The Street!

  • 36 afişări
27 iulie 2017 Alexandra Necsoiu
Atmosferă de carnaval, personaje de basm şi artificii în ultimul weekend B-Fit In The Street!

După ce în luna iulie, Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street! a transformat Capitala într-o destinaţie de vacanţă cu patru weekenduri de spectacole, ce au adunat pe străzile Bucureştiului zeci de mii de spectatori şi sute de artişti din lumea întreagă, Primăria Capitalei prin ARCUB anunţă în perioada 28 – 30 iulie ultimul weekend de festival care va ridica la maximum nivelul de distracţie în Bucureşti.

 

De vineri, 28 iulie, până duminică, 30 iulie, ultimul weekend B-FIT in the Street! transformă o simplă plimbare prin Bucureşti într-o aventură populată cu personaje fantastice. În fiecare zi, de la ora 19 la ora 23, Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street! a pregătit pentru bucureşteni şi turişti spectacole cu statui vivante, parade colorate, marionete şi spectacole nocturne din Franţa, Germania, Spania şi România.

 

De la teatru în aer liber, la dansuri sud-americane, până la un moment surpriză care îi transformă pe spectatori în actori, al cincilea weekend de festival face publicul să experimenteze lumi complet diferite în numai trei zile de spectacole. Personaje din secolul XVI, cariatide care se îndrăgostesc de trecători şi statui celebre din Bucureşti apar vineri pe străzile Centrului Istoric să îşi spună povestea fără cuvinte în spectacolul Stil(L) urban. Sâmbătă este rândul Cenuşăresei, al lui Harap Alb, Hansel şi Gretel şi al altor personaje de basm să îi poarte pe cei mici şi pe cei mari în lumea spectacolului de statui vivante A fost odată ca niciodată din Parcul Kretzulescu, iar duminică actorii Teatrului Masca din Bizarerii baroce redau în Centrul Istoric eleganţa Franţei de secol XVII.

 

Dacă vrei să guşti din atmosfera marilor carnavaluri, B-FIT in the Street! te invită în Piaţa Universităţii, unde artiştii francezi de la Body and Dance Carnaval Latino aduc zilnic exotismul culturii sud-americane cu dansuri de  samba, salsa, merengue şi cha cha cha. Sâmbătă seara, pe 29 iulie, B-FIT in the Street! îţi arată Bucureştiul noaptea cu trei momente pregătite de trupe de artişti din Germania, Franţa şi Spania.

 

Prezenţă obişnuită la marile festivaluri de profil din Coreea de Sud, Franţa, Columbia, Danemarca, Taiwan sau Chile, trupa spaniolă Xarxa vine în Piaţa George Enescu sâmbătă, 29 iulie, de la ora 21:30, cu unul dintre cele mai interactive numere din teatrul contemporan de stradă. Magic Night se experimentează cu toate cele cinci simţuri şi îi invită pe spectatori să devină protagonişti, să se lase transportaţi în atmosfera popularelor fieste din Valencia prin jocuri pirotehnice tradiţionale, muzică live şi artificii spectaculoase.

 

Greu de ratat, Dundu, marioneta luminoasă de dimensiuni impresionante atrage mii de oameni la deja faimoasa paradă B-FIT in the Street! de pe Calea Victoriei, care începe sâmbătă, la ora 22, imediat după terminarea spectacolului Magic Night. Alături de creatura gigant Dundu, dansatorii francezi de la Body and Dance Carnaval Latino pornesc din Piaţa George Enescu în ultima paradă a festivalului de la Bucureşti, care va purta fanii B-FIT in the Street! pe ritmuri sud-americane către punctul culminant al serii, din Piaţa Universităţii.

 

Prin comparaţie cu adrenalina şi dinamismul mereu în creştere din spectacolul Magic Night, momentul programat în Piaţa Universităţii pentru ora 22:30, spectacolul Dundu îmbie la visare printr-o reprezentaţie neobişnuită de teatru de păpuşi, în care personajele sunt nişte marionete uriaşe, care luminează în noapte şi spun fără cuvinte poveşti universale pe acorduri muzicale extrem de sensibile, cântate live la harpa kora, tradiţională din Africa de Vest. Manevraţi de păpuşari germani cu experienţă în spectacole de anvergură, marionetele Dundu au călătorit în numeroase oraşe din lume, de la Festivalul Luminilor din Ierusalim, la Astana ArtFest din Kazahstan, în Hanoi din Vietnam, Londra, Seoul sau Zürich.

 

Cel mai mare eveniment de profil din ţară, Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti a adus, pe parcursul celor cinci weekenduri din luna iulie, 40 de spectacole internaţionale cu zeci de reprezentaţii şi peste 300 de artişti din nouă ţări. Programul festivalului este disponibil pe http://www.bfitfestival.arcub.ro/

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!