„Cars 3 / Maşini 3”, un film despre ambiţie, revenire şi ajutorul nepreţuit al unui mentor

  • 156 afişări
„Cars 3 / Maşini 3”, un film despre ambiţie, revenire şi ajutorul nepreţuit al unui mentor

06 iunie 2017 Alexandra Necsoiu

În noul film din seria de animaţie „Maşini”, produs de Disney-Pixar, îl regăsim pe Fulger McQueen, un veteran al sportului iute, luptând să revină în mijlocul cursei şi având de înfruntat ambiţia unei tinere generaţii de piloţi mult mai rapizi şi siguri pe ei.

 

Filmul „Cars 3 / Maşini 3” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 16 iunie 2017, fiind disponibil în format 2D şi 3D, varianta dublată.

 

Revenirea unui marginal

Deşi este genul de sportiv încrezător, Fulger McQueen simte că prezenţa noii generaţii de cursieri îl provoacă să arate din nou ce poate. „Când l-am întâlnit prima dată pe Fulger McQueen era un începător, dar şi un supererou. Avea întreaga viaţă înainte. Deşi s-a descurcat foarte bine de atunci, câştigând cinci cupe, e clar că nu mai e tânăr şi în vogă”, spune regizorul Brian Fee.

 

Pentru a reda cât mai bine lupta pe care o duce un veteran al unui sport ca să revină în cursă, realizatorii „Maşini 3” l-au consultat pe Jeff Gordon, un reputat campion al NASCAR şi pe şeful echipei lui, Ray Evernham. „Am făcut foarte multă muncă de documentare, ne-am inspirat din alte sporturi, dar ne-am axat mai ales pe piloţii NASCAR. Ei încep la o vârstă fragedă şi întreaga lor existenţă se învârte în jurul sportului. Am vorbit inclusiv cu un psiholog sportiv care ne-a explicat că cei mai mulţi piloţi nu ştiu să facă altceva şi nici nu îşi imaginează că ar putea să facă altceva”, spune regizorul noului film.

 

Nici Fulger McQueen nu îşi poate imagina că ar putea să facă altceva în viaţă. Însă, pentru a reveni în cursă are nevoie de ajutorul unei tinere tehniciene, Cruz Ramirez, care are propriul plan să câştige. Cruz Ramirez este foarte bine pusă la punct cu noile tehnologii din domeniu şi ştie exact cum să îi motiveze pe piloţi. Fulger McQueen, însă, e de modă veche şi îşi dă seama că el şi tehniciana au acelaşi scop, dar văd drumuri complet diferite pentru a ajunge la el, iar asta e în sine o provocare.

 

Mentorul salvator

Fostul campion de NASCAR, Jeff Gordon, s-a dovedit a fi de mare ajutor în munca de documentare. „A vorbit foarte mult despre cât de plini de energie sunt tinerii piloţi. Le place să conducă super repede şi agresiv, în timp ce un şofer mai experimentat ştie că nu trebuie să facă asta. Ei ştiu atât de bine ce înseamnă cursa, încât aleg să conducă altfel”, afirmă co-producătorul Andrea Warren.

 

Ca să revină rapid în joc şi să iasă din nou pe primul loc, Fulger McQueen decide să revină la origini, reamintindu-şi de sfaturile înţelepte pe care obişnuia să i le dea mentorul lui, răposatul Fabulosul Hudson Hornet. Aşa decide să apeleze la mentorul antrenorului lui, Doc, care îl ajută să redescopere importanţa mentoratului. Realizatorii noului film s-au inspirat nu numai din cele spuse de antrenori reali, ci şi din propriile vieţi. „Când vrei să transmiţi publicului o idee, chiar trebuie să o simţi”, spune Fee, care adaugă că s-a inspirat din rolul lui de părinte pentru a găsi emoţia potrivită de transmis în film.

 

„Ca majoritatea oamenilor şi eu mă lupt adesea să îmi fac timp pentru proiectele care mă pasionează, ştiţi cum e, toţi avem responsabilităţi la serviciu şi acasă şi nu avem niciodată suficient timp”, spune regizorul. „Într-o zi am petrecut câteva ore pictând pentru a le explica fiicelor mele câte ceva despre artă. Ceva s-a schimbat imediat. Am descoperit că experienţa aceea a fost mult mai satisfăcătoare decât îmi imaginasem. Exact asta ne-am propus să transmitem în film, prin relaţia dintre Fulger McQueen ş Doc”, mai spune el.

 

Un tribut adus primului „Maşini”

Relaţia specială dintre Doc şi Fulger McQueen, dar şi impactul pe care acesta îl joacă în viaţa pilotului, recreează emoţia aceea specială pe care o transmitea primul film din seria „Maşini”.

 

„Publicul a avut o legătură emoţională puternică cu primul film din serie”, explică directorul de creaţie al francizei, Jay Ward. Primul „Maşini” a avut un impact puternic asupra fanilor francizei, mai ales datorită legăturilor puternice dintre personaje, în vreme ce al doilea film din serie a fost mai degrabă o peliculă poznaşă, plină de aventură şi andrenalină. Acum, al treilea film e şi o formă de reîntoarcere la origini, un tribut adus primului film din serie.

 

Primele două filme din franciză, „Maşini” (2006) şi „Maşini 2” (2011) au obţinut cumulat mai mult de 1 miliard de dolari americani la box office-ul din întreaga lume, cel de-al treilea fiind aşteptat să se bucure de un succes similar.  Seria „Maşini” a fost premiată cu un Glob de Aur la categoria Cel mai bun film de animaţie, iar compozitorul Randy Newman a câştigat un Grammy pentru „Our Town”, la categoria Cel mai bun cântec scris pentru un film, televiziune sau alt tip de media.

 

„Maşini 3” îi are în distribuţie pe Owen Wilson, vocea lui Fulger McQueen, Cristela Alonzo, care îi dă viaţă lui Cruz Ramirez şi pe Armie Hammer, vocea tânărului ambiţios Jackson Storm, iar apariţia surpriză este vocea pilotului de Formula 1 Lewis Hamilton.

 

Filmul este dedicat piloţilor NASCAR, patru dintre personajele acestei pelicule fiind bazate pe poveştile unor campioni ai cursei.

 

Sinopsis

Fulger McQueen se reîntoarce pe marele ecran, în „Maşini 3”, cea mai nouă producţie animată Disney-Pixar. Atacat de o nouă generaţie de maşini de curse rapide, legendarul McQueen este deodată eliminat din sportul pe care îl iubeşte. „Se confruntă cu genul de întrebări pe care mulţi sportivi şi le pun mai târziu în cariera lor. Renunţi când eşti în top sau lupţi până la final?”, spune producătorul Kevin Reher.

 

Pentru a reveni în joc, va avea nevoie de ajutorul unei tinere mecanice pasionate, Cruz Ramirez, care are propriul ei plan pentru a câştiga. Numărul 95 mai are încă multe de arătat şi va testa inima campionului pe cea mai mare platformă de curse din Cupa Piston.

 

Filmul este regizat de Brian Fee, care a lucrat şi celelalte două pelicule din serie, produs de Kevin Reher, cu ajutorul lui Andrea Warren şi al lui John Lasseter, regizorul „Maşini”şi „Maşini 2”.

 

 

Trailere:

https://www.youtube.com/watch?v=FhgnsBbDn68

https://www.youtube.com/watch?v=VO44La5LJhU

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: film , masini , sport
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!