Corina renunţă la machiaj. "Aşa am ajuns să minţim.”

  • 12300 afişări
Corina renunţă la machiaj. "Aşa am ajuns să minţim.”

13 aprilie 2017 Alexandra Necsoiu

Noua piesă „Fernando” lansată de Corina reprezintă o premieră pentru industria muzicală românească, artista apărând în majoritatea cadrelor fără machiaj. De asemenea, clipul este lucrat fără a interveni prin filtre sau măşti de post-producţie pe faţă sau pe corp.

 “Activez într-o industrie în care ni se spune mereu ce şi cum să facem, în care simţim presiunea să fim la fel, să vindem chipuri perfecte, trupuri subţiri şi sexy, mesaje fără consistenţă. Uităm de multe ori că superbele fete care ne urmăresc şi se compară cu noi nu ştiu că pentru imaginea “fără cusur” impusă de modele false şi prea perfecte, lucrează artişti talentaţi de makeup, de imagine sau că se folosesc filtre de post-producţie… Aşa am ajuns să minţim. Frumuseţea nu e o fată frumoasă, un trup cu norme nerealiste, ci o inimă frumoasă, o minte frumoasă, un suflet frumos, toate însoţite de curajul de a fi tu însăţi”, spune Corina.

Artista mărturiseşte că fiecare clip din cariera ei de până acum a fost atent lucrat la capitolul imagine.

Vă spun sincer, la fiecare clip, lucram asupra fiecărui cadru împreună cu artistul vizual şi puneam “măşti”- nişte filtre de montaj, care anulează orice rid fin, ascund orice por şi imperfecţiune. M-am decis că nu mai vreau asta. Nu mai vreau cadre care să alungească silueta, nu vreau să par mai slabă, mai înaltă, diferită de cum sunt cu-adevărat. Trăim într-o lume în care am fost prea mult timp privite ca “obiecte”, dar vremurile s-au schimbat. Ţine doar de noi să ne eliberăm de etichete, de presiunea de a fi cuminţi, drăgălaşe, soţii supuse şi tot timpul ascunse după false reţete ale feminităţii, adaugă artista.

Noul clip al Corinei este unul de imagine, cu stylingul semnat chiar de artistă însăşi (pentru întreaga echipă), un manifesto de “empowerment”, care pune sub semnul întrebării clişeele despre feminitate şi pune accent pe frumuseţe şi unicitate. În plus, Corina militează pentru explorarea sexualităţii fără tabu-uri şi lansează mişcarea #QueerRomânia.

“A fi queer e unul din termenii cei mai greşit interpretaţi în cultura noastră. A fi queer înseamnă, înainte de toate, a poseda un fel de a gândi, un set de valori, o mentalitate diferită. Este viziunea despre lume caracterizată de acceptare, de naturaleţea de a fi unic, neconvenţional şi liber in exprimare.

<The Queer Ones> sunt cei care apreciază diferenţa, respectă orice orientare sexuală, înţeleg complexitatea şi infinitatea identităţilor fiecăruia dintre noi. Lor le este dedicat Fernando şi lor le spun că merită să luptam împreună pentru a oferi tuturor o ţară, o lume în care ne putem exprima fără teama de prejudecăţi, fără sentimentul că nu e normal sau nu “ne integrăm”, declară Corina.

Echipa care a ajutat sa transforme în realitate acest manifest este compusă din artiştii de  make-up Alex Abagiu şi Romelia Pelin, hairstylistul Cornel Saru şi fetele de la Antz, care s-au ocupat cu definirea conceptului Fernando. Piesa verii “Fernando” a fost creată în studioul DeMoga.

Galerie foto

vezi galeria 6 foto
Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comentarii / 1
Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!