Patricia Kaas la Bucureşti şi Timişoara

  • 238 afişări
Patricia Kaas la Bucureşti şi Timişoara

10 februarie 2017 Alexandra Necsoiu

Patricia Kaas revine în România la patru ani distanţă de la ultima sa întâlnire cu fanii români, cu două concerte: pe 24 iunie, la Bucureşti, Sala Palatului şi pe 26 iunie, la Timişoara, Parcul Rozelor. Artista a pornit în turneul de promovarea a celui mai recent album auto-intitulat, un proiect cu o nouă abordare muzicală. Organizator: Events.

 

Unde a dispărut Patricia Kaas în ultimii doi ani? Se numeşte sindromul burnout, rare sunt carierele artistice care nu se lovesc de el. Pentru Patricia, a fost un punct de renaştere artistică şi personală. A condus-o spre un nou album, “Patricia Kaas”, primul album omonim din cariera sa, al zecelea disc de studio, prima colecţie de titluri originale după 13 ani. Un nou drum, o nouă viaţă, o nouă abordare muzicală.

 

Discul a fost lansat în 2016, anul în care artista a împlinit vârsta de 50 ani. „Este o nouă călătorie a vieţii mele spre femeia care sunt astăzi, femeia care se simte bine în pielea ei şi care se uită cu plăcere în oglindă. După 30 de ani de carieră, nu mai există bariere. Am dat frâu tuturor sentimentelor, tuturor gândurilor”, spune Patricia. Primul extras pe single a fost „Le Jour et l’heure”, piesa care deschide albumul. „Madame tout le monde”, o bijuterie pop amuzantă, are un videoclip menit s-o reinventeze pe Kaas, regina cabaretului şi a pieselor café-concert. “Adele” este adolescenta care învaţă că într-o lume a bărbaţilor, trebuie să lupte de două ori mai mult pentru a se impune. Interpretarea intimă, blues a Patriciei este pur şi simplu tulburătoare. Chitara acustică subtilă a lui Fin Greenall, liderul grupului britanic Fink şi influenţele sale (John Legend, Amy Winehouse), fac din această piesă extrem de melodică un moment suspendat în timp, special.

 

Fără lunga sa pauză de recuperare, Patricia Kaas ar fi continuat să nu fie mai mult decât interpreta arhipopulară, marea doamnă a scenei, capabilă, prin carismă, eleganţă şi profesionalism să încarneze de una singură întreaga Franţa în afara graniţelor, prin omagiile strălucite aduse icoanelor sale (prin "Kabaret" şi "Kaas cântă Piaf"). Prima artistă de origine franceză care a semnat cu gigantul Live Nation, Patricia a încetat să mai fie "femeia care fuge", marcată de doliu timpuriu, care şi-a găsit refugiul în muncă şi dragostea publicului pentru a evita mai bine confruntarea cu durerea sa agonizantă. Cu o nouă deschidere către viaţă, cu încredere în gusturile şi aspiraţiile sale, aceea care păcătuise până în prezent prin prea multă umilinţă s-a recunoscut, emoţionată, în noul trib muzical pe care Lamblot Bertrand, directorul său artistic, l-a adunat cu răbdare în jurul ei.

 

Biletele intră în vânzare pe data de 13 februarie de la ora 09:00, şi sunt disponibile la preţurile de 120, 150, 200, 250, 300, 350 lei (Bucureşti) sau 80, 120, 160, 200, 240, 300 lei (Timişoara)  în funcţie de distanţa faţă de scenă. Biletele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti). LOVE BIRDS: pe 13 şi 14 februarie, 2 bilete la preţ de 1, la toate categoriile de preţ, atât la Bucureşti, cât şi la Timişoara.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: bucuresti , timisoara , concerte , patricia kaas
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!