Tendinţe în machiajul de mireasă pentru 2012

  • 5227 afişări
Tendinţe în machiajul de mireasă pentru 2012

10 august 2012 Luiza Burhai Redactor

Oricine îţi va spune că machiajul în ziua nuntii trebuie să fie spectaculos, să te reprezinte şi să te pună în acelaşi timp în valoare.  Având aceste lucruri în vedere, cum se face că în fiecare an, remarcăm tendinţe în machiajul de mireasă şi preferinţe pe care toate femeile, indiferent de culoarea părului sau a ochilor, par să le aibă?

Răspunsul pare a se lega şi el mai departe de alte tendinţe, de dată această marcând capitolele rochia de mireasă şi coafura. Multe femei nu înţeleg faptul că machiajul de mireasă nu este un element de sine stătător, ci o parte, însemnată ce-i drept, din ansamblul general.

În funcţie de propunerile designerilor în materie de rochii de mireasă, de nuanţele şi în special de stilurile în care acestea sunt create, se creează anumite cerinţe pe care atât machiajul de mireasă trebuie să le îndeplinească, cât şi coafura.

Dacă din articolul nostru dedicat “Machiaj de mireasă” ai aflat elemente esenţiale despre machiajul potrivit în ziua nuntii, azi vom merge un pas mai departe şi vom căuta să oferim odată şi pentru totdeauna un răspuns la întrebarea pe care orice make-up artist ţi-o va pune - “Ce machiaj doreşti pentru ziua nunţii?”

Tendinţe machiaj de mireasă 2012

Dacă în 2011, cuvintele care răsunau de pe buzele majoritatea mireselor erau “natural şi luminos”, datele se schimbă pentru anul curent. Accentul nu mai cade pe tenul radiant şi pielea ce pare sărutată de razele soarelui, deci prin urmare pudra cu particule strălucitoare şi pudra bronzanta joacă un rol de figuraţie în 2012.

În schimb, ne dorim un machiaj “romantic, feminin şi retro”, marcat prin blush-uri roz sau corai, farduri de pleoape pastel şi buze intens colorate. Pe fondul acestor trăsături este clar că ne referim la machiajul anilor ’50, despre care am vorbit pe îndelete în articolul “Machiajul anilor ‘50”.

Dacă doreşti să vezi o reinterpretare a acestui machiaj retro, te invit să urmăreşti un pictorial cu viziunea mea asupra acestui machiaj, “Fifties Glamour”.

Nuanţe de lila, roz, vede mentă sau piersică sunt printre preferate în ceea ce priveşte machiajul ochilor, urmate de o linie de tuş şi gene false individuale din abundenţă. Alternativa este un machiaj al ochilor din nuanţe neutre, care poate fi alăturat unui ruj mai intens.

Tendinţele în machiajul de mireasă pentru 2012 au la baza preferinţele designerilor şi ale producătorilor de rochii de mireasă pentru croieli feminine, materiale delicate şi nuanţe calde. Rochii create în dulcele stil clasic, care funcţionează de minune cu un machiaj în stilul anilor ’50 şi cu un coc chignon.

Cu toate acestea, au existat şi perspective mai puţin obişnuite în ceea ce priveşte abordarea rochiei de mireasă. Oscar de la Rentă s-a orientat in 2012 către un stil pre-rafaelit, abordand un machiaj natural, aproape inexistent, Vera Wang a dat viaţă unei rochii de inspiraţie gotică, iar Reem Acra a conceput un design modern prin rochia de mireasă mini, decorată cu paiete.

Pentru fiecare dintre aceste stiluri, machiajul va fi diferit. Aşadar, dacă rochia pe care ţi-o alegi te obligă să mergi pe un machiaj natural, asigură-te că tenul tău este în stare perfectă, foloseşte pudră bronzanta pe cele mai intalte puncte ale feţei şi un blush corai discret.

Dacă alegi o rochie de inspiraţie gotică, de exemplu, precum cea din tuul propusă de Vera Wang în nuanţă vişinie, aigura-te că machiajul tău va conţine şi el această pată de culoare. Cel mai indicat este, fireşte, să optezi pentru un ruj în aceeaşi nuanţă, alăturat unui machiaj al ochilor subliniat doar pe linia genelor şi prin gene false. Nu exagera cu blush-ul!

În cazul în care rochia de mireasă pe care o alegi are aplicaţii de natura celor alese de Reem Acra, încearcă să incluzi şi în machiaj accente de lumină similar cu ce vei obţine datorită paietelor. Pudra iluminatoare este esenţială în acest caz, precum şi un machiaj de seară cu un pliu bine definit, frumos lucrat pe raportul clar obscur.

Cele mai multe dintre femei însă aleg paleta cromatică a machiajului în funcţie de nuanţa rochiei, ceea ce nu este neapărat un lucru greşit. Însă dacă nu ai idei în legătură cu ceea ce îţi doreşti pentru ziua nunţii sau nu ştii neapărat ce s-ar potrivi pentru o rochie mai deosebită şi o coafură pe măsură, nu te sfii să întrebi make-up artistul. Vei fi surprinsă de cât de mult te va ajuta…

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: machiaj , mireasa , coafura , rochii de mireasa
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!