Top 5 reguli de beauty pentru mirese

  • 7307 afişări
Top 5 reguli de beauty pentru mirese

27 august 2012 Luiza Burhai Redactor

Mireasa modernă este împovărată de extrem de multe reguli de beauty pentru ziua cea mare şi puţin timp la dispoziţie pentru le asimila pe toate.

Pentru a face faţă organizării nuntii, o înarmăm cu mult curaj, câteva sfaturi practice şi 5 reguli de beauty pe care orice mireasă ar trebui să le respecte:

Rochia de mireasă e piesa de rezistenţă

Înainte să fi sedusă de cocul simplu pe care l-a purtat Drew Barrymore la nuntă sau de coafura half-up relansată de Kate Middleton, stiliştii recomandă să ne alegem rochia de mireasă.

Coafura potrivită depinde foarte tare de designul rochiei, astfel încât cele două elemente să nu concureze pentru atenţie. Prin urmare, dacă vrei ca piesă de rezistenţă să rămână rochia, aşa cum este şi normal pentru multe mirese din pricina raportului de masă, este indicat să păstrezi linia părului simplă.

Multe mirese aleg stilul coafurii pentru a se potrivi cu stilul epocii din care este inspirit designul rochiei. Dacă rochia este vintage sau de inspiraţie vintage, vei dori o coafură “din aceeaşi poveste”,  de genul valuri tip anii ’30 sau un elegant coc chignon.

În plus, dacă rochia are spatele gol sau un detaliu nemaipomenit la baza spatelui, cu siguranţă vei dori să alegi o coafură care nu le va eclipsa.

Povestind stilistului totul despre rochie şi/sau accesorii (includem aici bineînţeles şi voalul) acesta îţi va propune stiluri de coafuri potrivite, care îţi vor complimenta ţinuta şi nu vor concura cu aceasta.

Ajutor de specialitate – make-up artistul şi stilistul

Chiar şi dacă o consideri pe coafeza ta preferată un geniu în materie de păr, îţi recomand să cauţi înainte de a-i propune acesteia jobul măcar o simplă părere sau să ceri o probă unui stilist profesionist, specializat pe coafuri de ocazie şi în special, coafuri de mireasă.

Alegerea coafurii potrivite nu depinde doar de stilul rochiei, precum am menţionat în rândurile anterioare, ci şi de perioada anului, de locaţie şi climă, de textura părului şi de o multitudine de alte aspecte pe care un specialist le poate anticipa.

Dacă ceri unuia o probă, este la fel de important să aduci cu tine imagini cu rochia de mireasă, cu stiluri de coafuri care nu doar simţi că s-ar potrivi, dar că ţi-ar şi fi pe plac. Totodată, este important să ţii cont de sfaturile şi de experienţa sa mult mai vastă în materie de coafuri.

Proba de mireasă – cum verifici longevitatea machiajului şi a coafurii?

Dacă îţi vopseşti părul, fă-o cu o săptămână sau două înainte de marele eveniment, recomandă stiliştii. Nu vrei că nuanţa să pară prea artificială, aşadar oferă-i un timp să îşi mai piardă din luciul specific.

Deşi miresele sunt adesea sfătuite să nu meargă la probă cu părul proaspăt spălat, unii stilişti spun că acest aspect depinde mult de tipul de păr. De exemplu, dacă părul are o tendinţa rapidă spre îngrăşare, ar fi bine să îl speli înainte, însă dacă firele sunt subţiri şi fără volum, este indicat să mergi la probă cu “păr de a doua zi”. Cel mai bine, întreabă-ţi stilistul atunci când faci programarea.

Nu uita că probele de mireasă nu au simpla menire de a stabili machiajul şi coafura pentru ziua cea mare în funcţie de preferinţe şi “ce-ţi stă bine”, ci şi de a-ţi conferi ocazia de a le testa longevitatea într-o ocazie prielnică.

Chiar dacă multe femei aleg ziua probei a fi aceea în care au cununia civilă, o idée mai bună ar fi un eveniment de aceeaşi natură că şi ziua nuntii – o petrecere. De preferinţă, a burlacelor.

Poate nu se obişnuieşte acest lucru la noi la fel de mult precum în Occident, însă dacă eşti una dintre puţinele femei care îşi doresc un asemenea eveniment, îţi sugerez să îţi programezi proba de machiaj şi coafura în ziua respectivă. Astfel, vei putea verifica durata lor de viaţă şi vei şi primi feedback de la toate prietenele tale. Dacă încă eşti pe gânduri a doua zi, fotografiile din dosarul stampilat cu “Classified” cu siguranţă te vor convinge ;).

Organizarea în ziua nunţii

Dacă nu vrei că feohnul să îţi topească fondul de ten de pe faţa în ziua nunţii, categoric începe pregătirile cu stilistul şi programează-ţi întâlnirea cu make-up artistul mai târziu. Machiajul are nevoie de orice ajutor pentru a se păstra impecabil pe parcursul întregii ceremonii, aşadar pregăteşte mai întâi tenul cu o cremă hidratantă, las-o să acţioneze pentru cel puţin jumătate de oră şi apoi lasă-te învăluită de produsele cosmetice.

Machiajul de mireasă – principii de bază

De aici înainte, permite-mi să mă folosesc de propria experienţa pentru a te instrui în machiajul de mireasă. Dacă alegi să îţi realizezi singură machiajul, apelează la un primer waterproof, care va netezi pielea şi va contitui o baza perfectă pentru restul machiajului. Am scris mai multe pe acest subiect în articolul “Cele mai bune primere – asigură o baza de machiaj perfectă”.

Urmează fondul de ten potrivit pentru fotografii şi filmare video, aplicat în mai multe straturi fine dacă ai nevoie de o acoperire mai mare, nicidecum într-o mască groasă uniforma. În special pentru ziua cea mare, vei dori să foloseşti şi corector/iluminator pentru a elimina cercurile negre din jurul ochilor, datorate multor nopţi nedormite din cauza pregătirilor sau emoţiilor specifice nunţii.

Pentru machiajul ochilor, mie îmi place să folosesc pe cât pot de multe produse pe baza de apă (care intensifică nuanţele) şi produse waterproof (rezistente la transfer), întrucât nu poti anticipa niciodata cât de emoţionantă va fi pentru mireasă marea zi.

Un primer waterproof pentru ochi este esenţial pentru ca machiajul să reziste mai mult timp şi te va ajuta să aplici uşor atât eyeliner-ul gel rezistent la apă, cât şi creioanele khol. Mascara waterproof este, de asemenea, o condiţie obligatorie în machiajul de mireasă.

Mulţi make-up artişti recomandă evitarea tendinţelor în machiaj pentru sezonul respectiv şi deşi există excepţii de la orice regulă, trebuie să recunosc că sunt de aceeaşi părere cu ei. Este important ca o mireasă să se simtă sigură pe ea şi pe felul în care arată în ziua nunţii, aşadar poartă ce anume te face fericită.

Dacă nu ai purtat niciodată o nuanţă aprinsă de ruj, încearcă senzaţia la repetiţiile pentru nuntă sau la petrecerea de burlacita. Tendinţele se vor schimbă tot timpul, însă fotografiile de nuntă îţi vor rămâne pentru totdeauna.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: coafura , machiaj , mirese , reguli , nunta
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!