10 lucruri pe care orice femeie trebuie să le ştie până la 40 de ani

  • 5034 afişări
11 octombrie 2013 Bianca Dragomir Redactor
10 lucruri pe care orice femeie trebuie să le ştie până la 40 de ani

Pentru femeia din ziua de azi, totul se învârte în jurul verbelor „a (se) descoperi”, „a deveni”, cu un scop precis: acela de a trăi mai frumos, de a găsi fericirea, de a avea capacitatea de a le oferi celor dragi tot ce au mai bun.

Până la 40 de ani, femeile îşi este datoare să descopere care sunt lucrurile de care au nevoie pentru a-şi găsi echilibrul şi pentru a se simţi împlinite.

Dacă propriile experienţe nu le-au condus către coordonatele necesare unei vieţi fericite, nu totul este pierdut: s-a demonstrat că o femeie oriunde în lume, indiferent de personalitate, are nevoie să ştie câteva lucruri esenţiale, cărora poate în general nici nu le-ar da importanţă.

Primele 5 lucruri...

Într-o zi, am întrebat o doamnă psiholog care e primul lucru pe care o femeie trebuie să şi-l însuşească până când împlineşte 40 de ani, iar ea mi-a răspuns zâmbind cu înţelepciune: “Trebuie să ştie să îşi construiască un plan B pentru orice decizie importantă.”

Nu, nu e prea mult, chiar dacă aşa poate părea – femeile de care vă vorbeam în rândurile precedente sunt foarte conştiente de tot ce se întâmplă nu numai în jurul lor, dar şi cu ele. Ştiu, din instinct, că deciziile importante sunt şi cel mai uşor de ratat şi atunci se pregătesc mereu cu o altă variantă.

Practic ele investesc tot ce au, dar îşi asumă că oricând se poate ivi un eşec, iar eşecul nu are voie să fie ultima variantă. Asta nu le face pesimiste, ci doar prevăzătoare.

Lor nu le e teamă să îşi asume riscuri şi nu se bazează niciodată, dar niciodată, numai pe dragostea şi confortul dintr-o relaţie. Pe ele viaţa (experienţele cu bărbaţii, poveştile mătuşilor) le-a învăţat să trateze libertatea financiară ca pe ceva sfânt.

Când o femeie poate alege cât să cheltuiască, cum să cheltuiască, când să plece sau când să rămână, devine mai frumoasă şi mai înţeleaptă. Nu înseamnă că îi neglijează rolul bărbatului din viaţa ei, din contră, va avea o relaţie sănătoasă, fără dependenţe de orice altă natură în afară de cele emoţionale. Va fi liberă şi onestă cu ea!

Apoi, când se iveşte ceva neprevăzut, cum ar fi o operaţie, nevoia unui tratament, griji suplimentare faţă de apropiaţi (întâmplări care implică cheltuieli) are economii la care poate apela oricând.

Pentru că este, din timp, prevăzătoare şi nu îşi dă voie să fie copleşită de griji financiare suplimentare.

Aşadar, în căutarea echilibrului şi a fericirii, femeia până la 40 de ani trebuie să realizeze că împlinirea personală stă la baza tutror realizărilor sale: că nu poate fi o mamă bună pentru copiii ei, că nu poate excela în profesie, că nu îşi poate face soţul fericit dacă ea nu este împăcată şi mulţumită cu sine.

Un copil care îşi vede mama în fiecare zi stând acasă, dar este o mamă care nu ştie să zâmbească, să se bucure şi să se admire, care nu are puterea să îl înveţe să fie sigur pe sine, este o mamă care, pe termen lung, îi face copilului mai mult rău decât bine.

Apoi, foarte important este ca o femeie să conştientizeze cât de important este şi aspectul fizic. Să ieşi nearanjată din casă nu e un lux, ci mai degrabă o complacere. Unii spun că nu ştii niciodată când te întâlneşti cu destinul tău, alţii că felul în care arăţi e prima carte de vizită pe care o prezinţi, spontan, celorlalţi. Iar legea lui Murphy spune că fix atunci când arăţi mai rău te întâlneşti cu cineva foarte important, un şef, o colegă sau poate chiar fostul iubit.

În timp, mi s-a confirmat că imaginea pe care orice femeie şi-o creează se reflectă şi asupra succesului sau asupra fericirii ei. Ceea ce gândeşte, ceea ce simte, ceea ce poate să facă se transmite, prima şi prima oară, prin felul cum se îmbracă, prin lacul de unghii sau coafură, prin accesoriile pe care le alege. 

Coco Chanel spunea “Îmbracă-te prost, îşi vor aminti rochia; îmbracă-te impecabil, îşi vor aminti femeia”,  în timp ce Jules Renard preciza “Stilul este cuvântul care trebuie. Restul nu are importanţă.”

Dincolo de informaţiile de fineţe, mai presus de spectacolul modei, de tendinţe „must-have”, sau mai importante decât alegerile care o diferenţiază de mulţime, o femeie trebuie să ştie până la 40 de ani că:

1. Nu mai este musai să asoreteze geanta cu pantofii şi cu manichiura

Moda i-a făcut cadou femeii moderne libertatea de exprimare – ea poate trece peste barierele stilului conservator (pe care mulţi îl numesc învechit), are voie să nu mai respecte cutume cum era asortarea rigidă a genţii, pantofilor, lacului de unghii.

O femeie poate fi elegantă, senzuală, sexy, poate adopta un stil office alegând orice combinaţie de culori (chiar şi o explozie de culori) atâta timp cât piesele vestimentare se completează discret.

2.  Machiajul anilor ’80 (încărcat) este  “so passé”

În ceea ce priveşte machiajul, pănă la 40 de ani, o femeie trebuie să afle că a miza pe simplitate înseamnă a câştiga fără riscuri. Nimic nu este mai interesant decât o frumuseţe naturală, un chip senin, un zâmbet curat.

Machiajul tip smokey eyes sau un ruj roşu intens sunt alternativele, nu foarte încărcate, ale unui look de seară.

3. Expresia “nu am timp pentru mine” este doar o invenţie a femeilor comode

Întotdeauna există câteva minute, într-o zi întreagă, pe care o femeie le poate dedica look-ului său: un machiaj pe repede-nainte, o ţinută impecabilă aleasă rapid sunt posibile dacă există voinţă. Şi să nu uităm de multitasking. Cine spune că nu poţi spăla vasele în timp ce tenul tău se odihneşte sub o mască hidratantă?

Crudul adevăr este că  scuza lipsei timpului este doar un apanaj al femeilor foarte comode, care neîngrijindu-se de aspectul lor, nu se respectă în primul rând pe ele însele.

4. Nu există siluetă perfectă fără sport…

… la fel de bine cum nu există minte sănătoasă sau spirit echilibrat fără sport. Dieta sau alimentaţia sănătoasă pot doar să ajute în lupta cu kilogramele în plus, dar cel care desăvâşeşte trupul, care îl tonifică sau poate îmbunătăţi aspectele neplăcute ale pielii, de exemplu, este doar sportul. Mai mult decât atât, sportul îţi dă o stare psihică bună care cu siguranţă te face mai frumoasă.

5. Nu îi poate face fericiţi pe ceilalţi dacă ea nu se simte împlinită

Goana unei femei după fericirea altora – în timp ce îşi neglijează propria fericire – este acelaşi lucru cu goana după vânt.

O femeie ar trebui să înveţe până la 40 de ani că nu va fi niciodată aptă să îi facă pe cei din jur fericiţi dacă ea nu se bucură de cine este şi ceea ce i se întâmplă. Dacă mimează o stare de fericire de dragul celorlalţi, orice femeie va claca într-un final.

Într-un final, după ce ea va reuşi să se înţeleagă, devine foarte important ca şi bărbaţii din viaţa ei să priceapă ce se întâmplă cu ea, test pe care mulţi bărbaţi îl pică cu brio. În sprijinul lor a apărut o campanie inedită, UNA  "Tutoriale pentru bărbaţii care nu pricep ce vor să spună femeile."

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: femei , fericire , sport