Ce trebuie să facă şi să ştie o femeie până la 40 de ani, pentru a fi fericită - concluzii

  • 1138 afişări
06 noiembrie 2013 Bianca Dragomir Redactor
Ce trebuie să facă şi să ştie o femeie până la 40 de ani, pentru a fi fericită - concluzii

Aproape toată viaţa căutăm răspunsuri, motive de fericire, oameni la braţul căror să zâmbim, să dansăm, să ne simţim libere. Aşteptăm minuni mărunte, ne testăm limitele, ne construim soluţii şi ne străduim să ne transformăm visele în realitate.

Din tot acest periplu care, nu se opreşte niciodată, cea mai dificilă, dar şi cea mai frumoasă provocare pe care şi-o poate asuma o femeie este de fapt descoperirea de sine.

Iar pentru realizarea acestui scop, undeva până la 40 de ani, orice femeie trebuie să invete câteva lecţii şi să treacă prin câteva experienţe. Am încercat în articolele precedente să conturăm o schiţă succintă a acestora.

Apoi, le-am întrebat pe cititoarele noastre ce consideră ele că ar trebui să ştie sau să facă o femeie până la 40 de ani, intuind că acestea vor insista asupra unor realizări măreţe.

Însă, am avut parte de o surpriză plăcută... majoritatea dintre cele care ne-au împărtăşit gândurile au afirmat, într-un fel sau altul, că fericirea constă, în primul rând, în lucrurile mărunte, dar autentice, în a trăi fiecare clipă, în a iubi simplu şi curat, în a fi tu însăţi.

O femeie trebuie să se definească pentru a putea fi fericită!

Orice femeie îşi este sieşi datoare să se definească, să-şi găsească stilul care să o caracterizeze cel mai bine, iar în acelaşi timp să descopere ce nevoi are, ce o împlineşte şi ce o face nefericită, care este tipologia de bărbat potrivită felul ei de a fi, care sunt prietenii pentru care merită să se sacrifice sau pe care îi doreşte aproape, ce locuri îi aduc linişte, ce o face mai puternică.

Aflând aceste lucruri despre ea, unei femei îi va fi mult mai uşor să evite momentele de deznădejde sau de frustrare pentru că va ştii unde să pună punct şi unde să se implice suficient de mult.

Sănătatea şi frumuseţea au prioritate!

La fel de important este să aibă grijă de corpul şi de mintea ei – să fie mereu la zi cu noutăţile care o ajută să-şi păstreze sănătatea şi frumuseţea.

În tot timpul acesta, ea trebuie să nu uite că stima de sine şi încrederea în propriile forţe îi vor deschide porţi aparent de neatins - sufleteşte, profesional, social.

Numai aşa va reuşi să se iubească pe sine, dar şi pe cei din jur. Se va trezi cu poftă de viaţă, îşi va asuma, fără prejudecăţi, decizii şi, cu siguranţă, va alege ce e cel mai bine pentru ea.

O astfel de atitudine faţă de propria persoană înseamnă “capital moral pentru a genera schimbări”, spunea una dintre cititoarele THE ONE. Orice femeie pănă la 40 de ani ar trebui să trăiască fără teama de schimbări şi cu dorinţa de a evolua.

O femeie activă şi independentă este o femeie fericită!

A fi activă, a învăţa continuu ceva nou, a se perfecţiona, a construi o casă, o familie, a-şi asuma dacă vrea sau nu copii, a călători sunt considerentele unui stil de viaţă fericit, ce are un scop, un ţel.

Mai mult, o femeie care iubeşte necondiţionat şi primeşte la rândul ei aceeaşi iubire, va fi inevitabil o femeie fericită.

În concluzie, dacă nu uită să trăiască fiecare moment, dacă îşi dă seama cât de important este să fie prezentă în viaţa sa şi a celor care o înconjoară, dacă în tot ce realizează pune pasiune şi dacă se descoperă pe sine, orice femeie, până la 40 de ani, va deveni „FEMEIE”.

Ce ne-au scris cititoarele că ar trebui să facă şi să ştie o femeie până la 40 de ani:

Diana-Maria: “La 40 de ani trebuie să şti (şi să nu uiţi) să ai grijă de modul în care arăţi, indiferent că eşti la serviciu, la piaţă sau la o plimbare în parc, trebuie să fii impecabilă, să ai un stil propriu.”

Ana: “La 40 de ani trebuie să ştii că valorezi mult, să fii stăpână pe tine, să ştii să te joci, dar cu maturitate. La 40 de ani trebuie să fii în stare să te impui prin feminitate, eleganţă, maturitate!”

Ligia: “Să trăieşti fiecare moment la intensitate maximă, fără regrete... Să ştii să-ţi împarţi timpul şi viata între familie şi între ceea ce te defineşte ca femeie. Să ştii să fii mai bună şi mai înţelegătoare...”

Camelia: “Să nu uite niciodata că trebuie să arate bine pentru ea, că sănătatea e importantă pentru ea, că merită tot ceea ce e mai bun şi că (da!) viaţa e frumoasă la orice vârstă.”

Georgiana: “La această vârstă o femeie trebuie să ştie ce o împlineşte şi ce o face nefericită, care este tipologia de bărbat potrivită ei, care sunt prietenii pe care îi doreşte aproape, ce loucruri îi aduc linişte.”

Antoanela Iulia: “Până la 40 de ani trebuie să ştii să te preţuieşti, să râzi, să iubeşti, să visezi, să îţi permiţi orice răsfăţ...”

Câştigătoarea concursului "40 de lucruri pe care trebuie să le ştii până la 40 de ani" este Mihăilă Carmen:

"Să ştii să ierţi greşelile celor din jurul tău pentru a fi liniştită sufleteşte! Să ştii să te bucuri în fiecare zi de lucrurile simple şi de oamenii frumoşi din jurul tău."

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: femeie , carieră , relaţii