Cum învaţă o femeie să-şi iubească trupul până la 40 de ani

  • 845 afişări
Cum învaţă o femeie să-şi iubească trupul până la 40 de ani

23 octombrie 2013 Bianca Dragomir Redactor

O femeie nu poate fi pe deplin fericită dacă nu are o relaţie bună cu trupul ei, dacă nu învaţă, în timp, să îl admire şi să fie mândră de el.

Relaţia cu corpul ei este, practic, una dintre cheile încrederii în sine, a dezinvolturii cu ajutorul căreia păşeşte în faţa bărbaţilor din viaţa ei, a relaxării pe care mizează când se raportează la femeile ce o înconjoară.

Pentru unele persoane este “un dat” să-şi iubească corpul, pentru altele o neputinţă, iar pentru cele mai multe o încercare permanentă.

Ideal ar fi ca fiecare femeie să conştientizeze cât de important este modul în care îşi priveşte corpul şi câtă nefericire îi poate aduce veşnica nemulţumire faţă de ceea ce reprezintă ea fizic.

Există câteva trucuri extrem de folositoare care merită atenţie oricărei femei:

1. Să-şi păstreaze silueta: să mănânce sănătos, să facă sport şi să meargă la masaj

O siluetă armonioasă, un corp tonifiat definesc calitatea vieţii unei femei – ea se va simţi, cu siguranţă, frumoasă, relaxată şi mult mai puternică. Adică, mai pregătită să facă faţă fiecărei zile, orice întorsătură ar lua aceasta.

Secretul e foarte simplu, mai simplu decât îşi poate imagina! Trebuie doar să mănânce sănătos, să aloce în fiecare săptămână câteva ore din timpul ei exerciţiilor fizice şi, din când în când, să meargă la masaj.

 2. Să descopere produsele care se potrivesc tipului său de piele

Folosirea unor produse de îngrijire alese la întâmplare nu este o soluţie pentru piele.

Pentru cele mai bune rezultate, o femeie trebuie să descopere care este tipul său de piele, cum reacţionează la diferiţi stimuli sau cât de sensibil îi este tenul, iar atunci poate să fie sigură că va câştiga lupta cu timpul şi semnele pe care acesta le lasă pe trupul şi chipul tuturor.

3. Să fie frumoasă în felul ei – să înceteze să se compare cu modelele din reviste

Se spune că există atâtea fericiri câţi oameni sunt pe Pământ, că fiecare are reţeta lui proprie şi există foarte puţine legi universal valabile.. Acelaşi principiu se poate aplica şi în cazul frumuseţii.

O femeie care se compară permanent cu modelele din reviste, sau chiar cu prietenele ei, este o femeie care îşi face rău singură. Ea trebuie să îşi aprecieze frumuseţea specifică sieşi şi, apoi, să o întreţină sau să o îmbunătăţească… dar raportându-se numai şi numai la propria persoană.

Cine şi-ar dori să zâmbească la fel cum o fac şi alte câteva zeci de persoane?

4. Stilul vestimentar al unei femei este prima sa carte de vizită, de aceea trebuie să -şi aleagă unul care o avantajează şi care îi oferă încredere în propria persoană

Acest truc este, de fapt, o continuare a punctual “3” şi este foarte important în societăţile actuale care au tendinţa să uniformizeze stilul de viaţă, moda, gusturile.

Nu spun că ar trebui să neglijeze tendinţele, dar atunci când îşi cumpără o piesă vestimentară, orice femeie trebuie să-şi amintească că felul în care se îmbracă vorbeşte despre ea, despre cine este, cum gândeşte, ce apreciază şi ce nu.

Un outfit care îi estompează micile imprefecţiuni şi care îi scoate în valoare atuurile, este din start un succes care duce, inevitabil, la încrederea în propria persoană, ce are o inestimabilă valoare în viaţa unei femei.

5. Să doarmă! Un corp odihnit e un corp fericit.

În aceste vremuri când totul decurge cu o viteză halucinantă, când o femeie are din ce în ce mai multe responsabilităţi, când evoluţia sa profesională este primordială, respectul pentru orele de odihnă a dispărut complet.

Oamenii, în general, îşi doresc să doarmă cât mai puţin, să speculeze fiecare minut petrecut, dar uită că somnul are o mulţime de beneficii pe care nu i le poate oferi nimic altceva.

Apoi, când are un corp odihnit, o femeie poate să întreprindă de două ori mai multe lucruri, cu de două ori mai multă eficacitate.

Printre numeroasele avantajele ale somnului putem enumera: conferă pielii luminozitate, împiedică apariţia coşurilor, reface celulele cerebrale, îmbunătăţeşte memoria, elimină stresul, o femeie odihnită pare mai atractivă etc.

O femeie care îşi iubeşte corpul va fi mai frumoasă în ochii bărbatului din viaţa ei. Iar pentru ca el să înţeleagă de ce e important ca o femeie să aloce timp şi resurse relaţiei cu propriul corp, campania UNA, "Tutoriale pentru bărbaţii care nu pricep ce vor să spună femeile." îi va fi ajutor.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: femei , piele , frumuseţe