Kit de vacanţă

Kit de vacanţă

10 august 2015 Bianca Nuţu

Dacă aş ţine un jurnal în lunile de vară, cu sigu-ranţă nu ar lipsi din el însemnările despre felul în care îmi pregătesc pielea şi părul înainte de a pleca în vacanţă. Gândiţi-vă doar la câte agresiuni sunt supuse acestea atunci când ne expunem la soare; kit-ul eficient de vacanţă ar trebui să includă produse şi terapii care să ne pregătească pentru zilele cu soare.

 

 

Hidratare de excepţie

 

E suficient să încerci o singură dată un tratament facial de la Phyt’s şi te asigur că, la final, după ce vei constata re-zul-tatele, vei deveni loială brand-ului. Cel puţin aşa mi s-a întâmplat mie. Iar vara, când pielea are nevoie să îşi recapete nivelul optim de hidratare ca să fie proaspătă şi luminoasă, nu spun niciodată „nu“ unei şedinţe Aqua Phyt’s. Un adevărat răsfăţ al simţurilor, disponibil la clinica Eliade, tratamentul facial te învăluie în arome delicioase de lămâie, verbină, rozmarin şi lavandă încă de la curăţarea şi exfolierea tenului. Mai apoi, urmează alternarea unor produse îmbogăţite cu acid hialuronic natural şi aloe vera, care hidratează pielea în profunzime. Masajul facial relaxant şi masca peel-off revigorantă, care faci-litează absorbţia ingredientelor active, fac parte din program. La final, în funcţie de tipul de ten, se aplică o cremă hidratantă (pentru ten uscat) sau fluid hidratant (pentru ten normal sau mixt), care aduce încă o dată un aport de acid hialuronic natural şi aloe vera pentru stabilirea unui film hi-dra-tant şi de protecţie.

 

 

The Scrub Laboratory

 

La Belle Maison Spa, atmosfera e atât de relaxată încât e imposibil să nu te simţi ca în vacanţă. Meniul e conceput în jurul unor terapii absolut delicioase, care reprezintă cel mai bun pretext pentru o călătorie... a simţurilor. De altfel, noile ritualuri signature au nume care te duc cu gândul la însorita Provence, la exoticul Bali sau la ro-man-ticul Paris, împrumutând din tehnicile de masaj specifice fiecărei culturi şi bazându-se pe uleiurile esenţiale tradiţionale. Totuşi, deşi aş fi tentată să testez noul concept (oare a câta oară ar fi?), Gabriela Mitric, spa manager-ul locului, îmi recomandă programul Ready. Set. Summer (255 lei). Îmbinând exfolierea corporală cu sare de mare, lavandă şi mentă (care îndepărtează delicat celulele moarte), cu o împachetare cu unt de shea (care hidratează intens pielea) şi masajul relaxant, ritualul este special conceput pentru cei care urmează să plece în vacanţă, pielea fiind astfel cu adevărat pregătită pentru expunerea la soare. Odată ce acordurile de mentă şi cele de lavandă se amestecă, punând stăpânire pe încăpere, mintea mi se goleşte pur şi simplu.

 

După 100 de minute de răsfăţ, simt că mi-am încărcat bateriile, iar pielea îmi este mai catifelată ca niciodată. Îmi promit că voi mai avea astfel de escapade senzoriale!

 

Revista nr.124, august 2015

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!