4 mesaje pe care părul tău ţi le transmite şi cărora e nevoie să le acorzi atenţie

  • 150 afişări
04 iunie 2018 Alexandra Necsoiu
4 mesaje pe care părul tău ţi le transmite şi cărora e nevoie să le acorzi atenţie

Tu îţi cunoşti părul? Îl asculţi? Dacă ceva nu este în regulă, părul îţi dă tot felul de semne. Este nevoie doar să-l asculţi, să fii atentă la nevoile lui. Iată 4 mesaje, pe care ţi le transmite părul tău şi cărora e nevoie să le acorzi atenţie.

 

  1. Nevoile fizice şi psihice sunt şi nevoile părului

               Ai observat că părul îţi cade mai des decât de obicei? E un semn de alarmă transmis de păr! E posibil ca alimentaţia să nu fie potrivită: o deficienţă de vitamine şi minerale sau un consum prea mic de proteine. Dacă nu-i oferi corpului suficiente proteine, procesul de creştere a părului este încetinit, iar regenerarea este şi ea blocată.

              Ai grijă, să incluzi în alimentaţia ta, cât mai multe alimente bogate în proteine, cum sunt ouăle, carnea sau peştele. Fierul are un rol extrem de important atât pentru corp, cât şi pentru păr. De aceea, lipsa fierului este cauza comună a căderii părului. Pentru a fi sigură că aceasta este cauza care stă la baza problemei pierderii părului, este necesar să faci o serie de analize de sânge. Astfel, vei afla care este nivelul de fier din sânge. 

           

  1. Emoţii negative

                Căderea părului poate fi şi o consecinţă a stresului emoţional, cu care ne confruntăm destul de des. Orice traumă de natură psihică survenită, care durează o perioadă mare de timp, poate duce la căderea temporară a podoabei capilare. Pentru a avea un păr sănătos, e nevoie ca ciclul de viaţă al firului de păr să funcţioneze într-un ritm normal:  „creştere, odihnă, regenerare”. Când nu se întâmplă întocmai, părul dă semnale pentru a cere ajutor.

 

  1. Tunde-ţi vârfurile la timp!

                „Părul tău se încurcă tot mai des şi mai tare? Ţi-e tot mai greu să-l aranjezi şi nu ştii ce să-i mai faci? E simplu: tunde vârfurile! Sau chiar mai mult, când situaţia o cere. Astfel, vei stimula creşterea într-un mod corect, sănătos şi mai rapid!” – consideră Vali Sava, stilist Londa Professional.

 

  1. Alege tunsoarea şi produsele de styling potrivite părului tău!

                Încerci să-ţi faci o coafură acasă şi nu reuşeşti să o menţii? Părul nu te ascultă? Ascultă-l tu pe el! E posibil să foloseşti un produs nepotrivit sau ustensilele nu sunt cele mai bune. Abia l-ai tuns şi îl aranjezi în continuare greu? Nu îţi place cum cade? E foarte posibil ca tunsoarea să nu fie cea mai potrivită pentru tine şi tipul tău de păr.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: par , nevoie , mesaje