4 secrete despre uscarea corectă a părului cu foehnul

  • 246 afişări
18 aprilie 2018 Alexandra Necsoiu
4 secrete despre uscarea corectă a părului cu foehnul

Fiecare dintre noi avem o rutină de frumuseţe tipică. Unele dintre noi ne spălăm pe păr în fiecare zi, altele la două sau chiar la trei zile. În funcţie de cum ne-o cere părul sau starea de spirit. Iar apoi, ce faci? Cum îţi usuci părul? Faci parte dintre femeile care cred că uscarea cu foehnul îţi periclitează starea de sănătate a părului? Ei bine, iată detalii. Dacă optezi pentru un uscător de păr performant, care să poată emite un flux de aer mai puţin fierbinte, atunci nu ai de ce să îţi faci griji.

          Nu trebuie să uiţi că orice exces de căldură în cofarea părului are ca rezultat sensibilizarea acestuia. De ce? Pentru că această acţiune deschide cuticula, deshidratează părul şi îl deteriorează.

4 tipsuri despre uscarea parului cu foehnul de la specialiştii ghd

  1. Dacă eşti mândra posesoare a unui păr lung, atunci e mai bine să alegi uscarea cu foehnul. Iată şi motivaţia. Uscarea naturală ia mai mult timp şi se pare că moleculele de apă, care pătrund în structura firului de păr, influenţează în mod negativ cheratina. Rezultatul?  Părul tău devine mai uscat şi mai fragil.
  2. Părul ud nu se perie

          Când ai părul ud, uită de perie. De ce? Pentru că aceasta îl încurcă şi îl rupe. Dacă vrei să îl descurci, atunci utilizează un pieptene cu dinţi rari. Totodată, nu uita să aplici un ulei pentru ca pieptănatul să fie mai uşor de realizat.

  1. Tamponează părul cu un prosop cu microfibre

Prosoapele de bumbac pot rupe părul sau îl pot electriza. Optează aşadar pentru un prosop de microfibre.

4.Setează uscătorul de păr la o temperatură joasă

          Până în momentul în care excesul de apă se evaporă, specialiştii ghd recomandă să foloseşti o temperatură medie sau joasă pentru foehn.  Când simţi că o anumită secţiune a părului se încălzeşte este important să schimbi direcţia aerului cald.

          Temperatura optimă pentru a usca şi coafa părul fără a-l degrada sau sensibiliza este de 185 de grade Celsius.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: par , caldura , uscare