5 greşeli pe care să NU le facem când ne expunem la soare, dezvăluite de Ela Crăciun

  • 134 afişări
25 iunie 2018
5 greşeli pe care să NU le facem când ne expunem la soare, dezvăluite de Ela Crăciun

Galerie foto

Ela Crăciun a făcut 5 teste băbeşti pentru a afla sexul celui de-al treilea copil (galerie foto)Ela Crăciun a făcut 5 teste băbeşti pentru a afla sexul celui de-al treilea copil (galerie foto)Ela Crăciun a făcut 5 teste băbeşti pentru a afla sexul celui de-al treilea copil (galerie foto)Ela Crăciun a făcut 5 teste băbeşti pentru a afla sexul celui de-al treilea copil (galerie foto)

După ce a primit o mulţime de mesaje din partea cititorilor blogului său, în care aceştia dezbăteau subiectul expunerii corecte la soare a copiilor, Ela Crăciun a apelat la medicii dermatologi pentru a afla informaţia corectă, de la sursă, privind protecţia pielii în timpul sezonului estival. Vedeta a identificat astfel cinci greşeli pe care oamenii le fac atunci când se expun la soare.

 

“Probabil că în perioada aceasta sunteţi bombardaţi cu informaţii despre importanţa protecţiei solare, dar vin şi eu să întăresc ideea că nu ar trebui să neglijăm deloc acest aspect. Protecţia solară este vitală. Lăsând la o parte problema esteticii pielii, sănătatea celui mai mare organ al nostru poate fi grav afectată de efectele nocive ale razelor puternice de soare.

 

În condiţiile în care lipsa protecţiei solare produce, anual, victime ale celei mai crâncene boli, cancerul, nici măcar nu o să deschid subiectul îmbătrânirii premature, a petelor inestetice sau a ridurilor. Acestea sunt nimicuri pe lângă adevăratele riscuri la care ne expunem zi de zi.

Loţiunea cu protecţie solară acţionează ca un scut ce protejează pielea împotriva efectelor nocive ale razelor solare. Asta nu înseamnă, în niciun caz, că, dacă folosim cremă cu protecţie solară, nu ne vom bronza, deşi nu văd cum bronzul ar putea fi mai important decât sănătatea noastră. Aşa că uitaţi de acest mit şi aplicaţi cremă de protecţie solară şi atunci când mergeţi la plajă şi nu vă expuneţi prea mult la soare.

Când alegeţi o cremă de protecţie solară, asiguraţi-vă că vă oferă protecţie completă, împotriva razelor UVB (acesta ne provoacă arsuri pe moment) şi UVA (dăunează pielii pe termen lung).

De aceea, aş vrea să vorbim despre câteva dintre cele mai întâlnite greşeli pe care le facem atunci când folosim sau şi mai rău, nu folosim crema de protecţie solară.

 

1. Nu ne protejăm în zilele în care nu e soare

Dacă nu vedem soarele, nu înseamnă că nu există razele ultraviolete.  Acesta este motivul pentru care ar trebui să folosim protecţie solară în fiecare anotimp şi să adaptăm nivelul de protecţie. Vor fi perioade în care avem nevoie de SPF 20, perioade în care avem nevoie de SPF 30 şi perioade în care avem nevoie de SPF 50! Important este să o folosim tot timpul.

 

2. Aplicăm protecţia atunci când ajungem la plajă

Protecţia trebuie aplicată înainte să ieşim din casă, pentru că la primul contact cu exteriorul, pielea noastră este afectată de razele ultraviolete. Ar trebui să aplicăm protecţia cu 30 de minute înainte de a ieşi din casă.

Dacă mergeţi la plajă sau la piscină, nu intraţi în apă imediat ce aţi aplicat crema cu SPF şi reaplicaţi întotdeauna după ce ieşiţi din apă.

 

3. Folosim protecţie solară numai atunci când mergem la plajă

Dacă ar fi fost destinată acestui moment, probabil că s-ar fi numit cremă de plajă. Însă numele ei ne spune clar că este cremă cu protecţie solară. Pielea noastră nu este afectată numai atunci când ne expunem mai multe ore la soare. Chiar şi activităţile de zi cu zi îşi pun amprenta asupra ei. Aşa cum am explicat şi mai sus, crema cu protecţie solară ar trebui să facă parte din ritualul nostru zilnic de îngrijire, indiferent de anotimp.

 

4. Nu reaplicăm

Oricât de bună ar fi crema pe care o folosim, nu este suficient să aplicăm produsul o singură dată pe zi. În funcţie de activităţile noastre şi de tipul de cremă pe care îl folosim, aceasta ar trebui reaplicată o dată la 2 ore şi, după fiecare baie în mare/piscine.

 

5. Nu alegem produsul potrivit

Dacă aţi folosit cremă cu SPF 50 şi vi s-a părut că vă încarcă prea mult pielea şi devine astfel imposibil de folosit zilnic, nu înseamnă că trebuie să renunţaţi în totalitate la ideea de a folosi protecţie zilnic. Poate că vă trebuie o protecţie mai mică sau un alt tip de produs. Spre exemplu, varianta spray e mult mai uşor de aplicat şi are o textură mult mai plăcută.

Copiii de exemplu, au nevoie de un nivel de protecţie mai ridicat decât adulţii. Tot datorită sensibilităţii pielii lor, pentru ei trebuie să folosim numai dermato-cosmetice, a scris Ela Crăciun pe blogul său.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!