5 paşi eficienţi pentru îngrijirea tenului sensibil

  • 47 afişări
04 iulie 2018 Alexandra Necsoiu
5 paşi eficienţi pentru îngrijirea tenului sensibil

Poluarea, soarele în exces, îngrijrea nepotrivită, schimbările de temperatură, alimentaţia haotică, nopţile pierdute sunt doar câţiva dintre factorii care pot determina creşterea gradului de sensibilitate a tenului tău. Cum îţi dai seama dacă şi ţie ţi se întâmplă? Ei bine, dacă te confrunţi cu o piele reactivă, fragilă sau alergică, cu mâncărimi şi eroziuni ale pielii, atunci şi tu ai un ten sensibil.

Cauza? ”Aplicarea de produse cosmetice nepotrivite sau prea agresive, stres, consum de alimente condimentate”, ne explică Diana Marandiuc, Trainer Naturys România.

  1. Curăţă atent tenul - Primul pas, poate cel mai important pentru îngrijirea zilnică a tenului sensibil este etapa de curăţarea a tenului. Este un pas pe care trebuie să îl urmezi atât dimineaţa, cât şi seara Scopul operaţiunii? Eliminarea murdăriei provenite din mediul extern, machiaj, toxinele eliminate de piele, sebum şi alte impurităţi.
  2. Produse demachiant cu PH de 5,5 – cosmeticele au nevoie de un PH  care să nu distrugă filmul hidrolipidic al pielii. Te rugăm să eviţi ingredientele de origine petrochimică, sapunul, parfumul si formulele pe bază de alcool.
  3. Ziua – hidratează-ţi tenul. Alege produse de îngrijire care au la bază ingrediente care menţin hidratarea pielii şi stimulează regenerearea celulară. calmant şi reparator, care ajută în acelaşi timp să combată inflamaţiile şi reglează circulaţia periferică. Crema de zi trebuie sa conţină factor de protecţie solară, deoarece o piele sensibilă este mai predispusă la înroşiri şi inflamaţii.
  4. Seara – hrăneşte-ţi pielea – după o zi în care pielea a fost agresată de farduri, soare şi poluare, ea are nevoie de regenerare. ”Creme pe bază de extract de muşeţel, coacăze negre, escină din castan sălbatic, ulei de jojoba, rodie, sunt senaţionale pentru efectul calmant şi reparator pe care îl au asupra pielii”, punctează specialistul Naturys România. Acestea ajută în acelaşi timp pielea să combată inflamaţiile şi vin să regleză circulaţia periferică.
  5. Exfolianţi fini – cere sfatul specialistului şi utilizează produse complementare cu tenul tău.
Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: ten sensibil , ingrijire