8 mituri comune despre îngrijirea părului pe care trebuie să le eviţi

  • 106 afişări
8 mituri comune despre îngrijirea părului pe care trebuie să le eviţi

21 februarie 2018 Alexandra Necsoiu

Multe dintre noi am tot auzit de-a lungul timpului tot felul de aspect legate de îngrijirea părului care s-au adeverit a fi doar mituri, ba mai mult, unele dintre acestea pot face mai mult rău. Iată cele mai comune mituri legate de îngrijirea părului pe care trebuie să începi să le ignori.

Părul uscat natural este mai sănătos decât cel uscat cu foehn-ul. Un studiu a arătat că în timp ce uscătorul de păr deteriorează podoaba capilară, uscarea naturală poate fi mai dăunătoare. Dacă părul tău este ţinut prea mult timp sub apă (să zicem o oră, cât să se usuce), acesta se dilată şi pune presiune asupra proteinelor care îţi menţin părul intact. Ideal este ca atunci când uscăm părul, să folosim foehn-ul până când acesta este uscat în proporţie de 75%, iar apoi putem folosi o temepratură mică de uscare.

Dacă îţi tunzi vârfurile o dată la 6 săptămâni, părul creşte mai repede. Părul creşte de la rădăcină, iar scurtarea vârfurilor nu are deloc de-a face cu rapiditatea cu care-ţi creşte părul. Motivul pentru care auzi acest lucru foarte des este pentru că vârfurile tunse regulat previn deteriorarea firului de păr, mai ales dacă-ţi doreşti să ai un păr lung şi sănătos.

Stresul duce la apriţia firelor albe. Albirea este determinată atât de vârstă, cât şi de genă. Odată cu trecerea anilor, vei produce mai puţină melanină (moleculele responsabile de culoarea ta naturală), iar asta duce la apariţia firelor albe care nu vor mai conţine deloc aceste molecule. În schimb, stresul este cel care produce căderea părului.

Dacă porţi părul prins în coadă prea mult timp, va pica mai repede. Câtă vreme vorbim de un coc chignon sau o coadă de cal lejeră, totul este în regulă. Căderea părului ţine, de fapt, de cât de strâns alegi să-ţi porţi coafurile, acestea creând tensiune asupra folicului de păr.

Dacă speli părul cu apă rece, vei închide cuticula firului de păr. De cele mai multe ori stiliştii tind să termine spălarea părului folosind apă rece, deoarece se presupune că aceasta ajută la închiderea cuticulei şi face ca părul să fie drept şi luminos. Însă, părul nu reacţionează în niciun fel la apa rece sau caldă. Dacă-ţi doreşti un păr moale şi strălucitor, optează pentru un balsam.

Cu cât părul este periat mai mult, cu atât este mai sănătos. Într-adevăr, atunci când ne periem părul, uleiurile naturale  sunt distribuite pe întreaga suprafaţă a acestuia, dar ideal este să nu faci acest lucru prea des, pentru că părul se va electriza, iar mai apoi se va rupe sau deteriora.

Din când în când trebuie să-ţi schimbi şamponul pentru că nu vei mai vedea rezultate odată ce părul se obişnuieşte cu el. Fiecare şampon oferă un rezultat diferit. Unul poate conţine proteine care să-ţi ofere extra volum, altul poate conţine ulei de jojoba care ajută la hidratarea părului şi tot aşa. Schimbarea şamponului ţine de preferinţe şi de felul în care se prezintă părul tău. De exemplu, dacă este proaspăt vopsit, optează pentru o formulă care să-ţi hidrateze părul.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: par , ingrijire , mituri