Ce spune părul tău despre tine? Blondele, interesate de evoluţia în carieră

  • 283 afişări
11 octombrie 2018
Ce spune părul tău despre tine? Blondele, interesate de evoluţia în carieră

Galerie foto

Despre personalitatea păruluiDespre personalitatea păruluiDespre personalitatea păruluiDespre personalitatea părului

S-a descoperit legătura dintre tipul de păr şi personalitatea femeilor.

Un studiu realizat de Avon a dorit să analizeze în ce măsură se reflectă trăsăturile de personalitate ale femeilor în modul în care aleg să-şi poarte sau să-şi aranjeze părul - şi deci în personalitatea părului.

Această cercetare s-a iniţiat cu scopul de a investiga în profunzime aspecte legate de personalitatea părului, care merg mai departe de latura fizică sau estetică. 

Studiul Despre personalitatea părului a scos la iveală următoarele:

Cele mai vulcanice femei

Cât priveşte relaţiile, femeile cu părul vopsit multicolor sunt de departe cele mai vulcanice (80% dintre acestea), fiind urmate de cele cu părul şaten (40%), care preferă să se exprime mai aprins într-o discuţie. 

Blondele şi brunetele (60%) sunt cele mai calme, chiar şi când vine vorba de o dispută amoroasă.
După tipul de păr, femeile cu părul scurt şi cu părul drept sunt mai calme (60%).

Cele mai darnice femei

În ce priveşte atitudinea faţă de bani, cele mai darnice românce sunt cele cu părul vopsit multicolor sau roşcat şi cele cu părul scurt.
La polul opus, cele mai strângătoare sunt femeile cu părul mai închis la culoare (şatenele şi brunetele). Femeile cu părul creţ (54%) sunt mai strângătoare decât cele cu părul drept.

Cele mai optimiste românce

Dintre toate, brunetele şi femeile cu părul lung se consideră cele mai optimiste.
Cele mai energice sunt cele cu părul mai deschis la culoare - şatenele şi blondele.
În relaţiile cu ceilalţi, cele mai sociabile se simt roşcatele (36%).
După tipul de păr, femeile cu părul creţ se pare că sunt mai optimiste decât cele cu părul drept. Acestea din urmă se caracterizează cel mai des ca fiind sociabile (31%) şi totodată cel mai puţin visătoare (6%).

Cele mai sensibile şi visătoare femei

Potrivit cercetării, primele la sensibilitate sunt româncele cu părul multicolor, iar cele mai visătoare sunt roşcatele.
Blondele sunt cele care s-au descris ca fiind cele mai puţin visătoare şi sensibile, la fel şi femeile cu părul scurt.

Cele mai muncitoare românce

Când vine vorba de serviciu, cele mai muncitoare s-au declarat femeile cu părul multicolor (52% dintre acestea), urmate de roşcate. La extrema cealaltă, cele mai puţin muncitoare se simt brunetele (3 din 10 brunete).

La muncă, perseverenţa este o însuşire cu care se identifică cel mai adesea roşcatele, iar după lungimea părului - femeile cu părul scurt (40% dintre acestea).
Însă şi blondele conduc în top: ele sunt cele mai dedicate când vine vorba de carieră. 60% dintre femei pun egal între personalitatea lor şi a părului

Indiferent de tipul sau culoarea părului, 60% dintre femei consideră că felul în care le arată şi îşi aranjează părul le reflectă personalitatea.
Româncele roşcate sunt cele mai convinse că felul în care le arată şi îşi aranjează părul e oglinda sufletului (76%). Pe ele, culoarea părului le face să se simtă încrezătoare. Cât despre blonde, ele se percep drept feminine (39%) şi sexy (15%) datorită culorii părului. Efectul acesteia asupra şatenelor este că se cred cuminţi (18%), iar brunetelor le induce percepţia că sunt serioase (20%).

Ce spun psihologii

,,Culoarea, lungimea şi modul în care femeile decid să îşi aranjeze părul sunt elemente ce pot fi corelate cu diverse aspecte ale personalităţii fiecăruia - nivelul de încredere în sine, temperamentul şi chiar valorile după care se ghidează în viaţă. Pentru femeile care prioritizează imaginea de sine, care investesc timp şi resurse în schimbări mai dese de look, încrederea în sine se bazează şi pe felul în care îşi percep atractivitatea părului.

Totodată, în ceea ce priveşte temperamentul femeilor care doresc schimbări în privinţa culorii, lungimii sau modului în care îşi aranjează părul, se poate observa o relaţie cu dinamismul versus pasivitatea persoanei”, a declarat Luminiţa Barz, doctor în psihologie.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: personalitate , par