Ce trebuie să cunoşti înainte să-ţi faci operaţii estetice

  • 1015 afişări
Ce trebuie să cunoşti înainte să-ţi faci operaţii estetice

08 ianuarie 2016 Magda Campeanu

Atunci când ai luat decizia să-ţi faci o intervenţie chirurgicală estetică trebuie să fii conştient că efectul ei nu va dura la nesfârşit şi că vei avea nevoie de un timp de recuperare. De asemenea, trebuie să fii conştient că intervenţia presupune responsabilitate, înainte şi după realizarea acesteia. După operaţie anumite lucruri trebuie introduse în rutina zilnică, pentru a ajuta procesul de recuperare, pentru a îmbunătăţi şi a menţine efectul obţinut.

Procesul de vindecare durează, în medie, de la 6 până la 12 săptămâni pentru cele mai multe dintre intervenţii. Însă, timpul variază în funcţie de obiceiurile pacientului. De accea, în cazul fumătorilor, este foarte important ca şi înainte de operaţie şi după să se renunţe la fumat, pentru măcar şase săptămâni, deoarece acesta încetineşte vindecarea. Pielea are nevoie de o îngrijire specială, dacă au existat intervenţii la nivelul acesteia, iar medicul va da pentru acasă toate indicaţiile necesare, în scopul menţinerii rezultatelor obţinute.

Mulţi se întreabă cât durează, de fapt, efectele unei operaţii şi dacă acestea sunt permanente. La acest capitol totul depinde de caracteristicile fiecărei persoane în parte şi de felul în care se întreţine după intervenţie. Atât timp cât în decursul vieţii nu apar anumite modificări dramatice, cum ar fi variaţii mari ale greutăţii faţă de momentul intervenţiei, rezultatele trebuie să dureze. Aici mai intervine şi procesul natural de îmbătrânire, care bineînţeles că va modifica anumite părţi ale corpului.

Multe dintre femei nu au aşteptări realiste în ceea ce priveşte rezultatele operaţiilor pe care le aleg, lucru care le îndeamnă să îşi dorească apoi şi mai mult – atitudine care poate sa devină o problemă. Neînţelegând care este de fapt scopul acestui gen de operaţii, de multe ori se ajunge în situaţii extreme, din cauza unor nevoi sau asteptari nerealiste, care vor face ca rezultatele bune sa nu fie apreciate şi mai ales să se deterioreze repede în timp.

’’Informarea corectă asupra a ceea ce presupune o operaţie estetică devine o sarcină a medicului chirurg pe care l-am ales, dar şi a pacientului. O informare corectă va face pacientul să înţeleagă exact în ce constă procesul, care sunt paşii şi la ce să se aştepte’’ ne explică Dr Ovidiu Grecu.

Medicul şi toată toată echipa sa de specialişti, care include şi un psiholog, devine ajutorul de nădejde al pacientului în orice problemă. De aceea este la fel de important să alegem un medic în care să simţim că putem avea încredere.

Un medic etic va fi cinstit indiferent de ce întrebări sau aşteptări ai avea. Încrederea este foarte importantă pentru că la momentul alegerii, a deciziei de a trece printr-o astfel de intervenţie, ai nevoie de opinii obiective. Ori medicul este cel care trebuie să te ducă pe drumul corect, pentru tine şi nevoile tale. Iar de reţinut este faptul că posibilitatile tale anatomice nu sunt de cele mai multe ori identice cu aşteptările tale!

De aceea, înainte de alegerea un medic trebuie să afli cât mai multe informaţii despre experienţa pe care o are în chirurgia estetică şi despre atitudinea etică a acestuia, pentru că odată ce ai plecat pe acest drum, paşii intervenţiei şi ai recuperarii vor fi hotărâţi de către medic. Alegerile responsabile se pot face doar după o informare prealabilă şi te pot feri de consecinţe nedorite. 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!