Coafuri pentru zile ploioase - idei de coafuri de toamnă

  • 6990 afişări
Coafuri pentru zile ploioase - idei de coafuri de toamnă

30 septembrie 2013 Luiza Burhai Redactor

Secretul stiliştilor în prevenirea ondulării excesive a părului în condiţii de umiditate constă în prinderea ingenioasă a şuviţelor şi în folosirea unor produse de styling eficiente.  Dat fiind faptul că sezonul ploios şi-a intrat în drepturi şi mai toţi am revenit la job cu bateriile reîncărcate din concediu, este timpul să va dezvălui câteva idei de coafuri pentru toamnă superbe şi simplu de realizat, care se vor menţine pe tot parcursul zilei, în ciuda umidităţii.

Dacă te trezeşti cu ploaia bătându-ţi în geam şi eşti ca mine, probabil porneşti ziua plecând de la premisa că sigur nu nici nu are rost să te străduieşti să îţi aranjezi părul, din cauza faptului că orice ai face, ploaia îţi va da peste cap planurile şi va distruge tot ce ai reuşit să faci în cele câteva minute pe care le acorzi în fiecare dimineaţă părului.

Aşa că, resemnată, apelezi la clasicul look pentru zile ploioase - cocul messy - şi încerci să mai salvezi ceva prin machiaj.

Nu te grăbi să aplici încă rujul roşu pentru zile negre! Odată cu venirea sezonului toamna/iarnă, m-am gândit să îţi pun la dispoziţie câteva stiluri de coafuri perfecte pentru zile ploioase, care vor ţine sub control părul lung şi şuviţele rebele.

Iată câteva stiluri care îţi vor pune în valoare feminitatea, inspirate direct de tendinţele în materie de coafuri prezentate pe podium pentru toamna aceasta. Ţi-am pregătit şase look-uri perfecte pentru zile ploiase, pentru ca tu să te simţi bine în pielea ta în fiecare zi de lucru.

Coafura wet & dry

În zilele ploioase, cu greu vei reuşi să îţi păstrezi părul complet uscat sau să împiedici firele rebele şi scurte să scape de sub control. Drept urmare, cel mai cool look pe care îl poţi încerca este să te inspiri din tendinţele în materie de coafuri pentru sezonul toamna/iarnă 2013 şi să recreezi o coafură wet & dry. Iată care sunt paşii:

1. Netezeşte bine părul şi crează o cărare laterală.

2. Aplică un ser de netezire a părului, precum Redken Glass Smoothing Serum pe ambele laturi ale cărării, pentru a te asigura că firele rebele nu vor scăpa de sub control din cauza umezelii.

3.  Prinde-ţi tot părul într-o coadă la baza gâtului, netezind atent podoabă capilară şi prinde-ţi părul folosind un elastic.

4.  Ia o şuviţă din spatele cozii, tapeaz-o folosind un pieptăne, răsuceşte-o în jurul elasticului şi fixeaz-o în spate folosind câteva agrafe.

5. La final, tot ce trebuie să faci este să tapezi coada de cal şi să pulverizezi deasupra un fixativ, pentru rezistenţă.

Coafura Waterproof

Un spray pentru strălucire şi un fixativ pot salva orice dezastru cauzat de umiditate şi pot lucra împreună pentru că tu să obţii un look fermecător, complet waterproof. Iată care sunt paşii:

1. Aplică un spray pentru stalucire care netezeşte firele rebele pe părul uscat. John Frieda Frizz-Ease 100% Shine Glossing Mist este o alegere perfectă pentru acest look.

2. Prinde-ţi o coadă de cal înaltă, netezind părul perfect, folosind un pieptăne special.

3. Folosind o şuviţă din coadă, infasoar-o în jurul cozii pentru a ascunde elasticul de păr.

4. Tapează uşor coadă şi prinde-ţi elastice subţiri, transparente, pe toată lungimea acesteia, precum vezi în imagine.

5. Trage uşor de fiecare secţiune în laterale pentru a le conferi volum şi aplică la final un spray fixativ pentru rezistenţă maximă.

Coafura elegantă în coadă de peşte

Ai o întâlnire de afaceri? Susţii o prezentare sau pur şi simplu este o zi specială şi vrei să porţi o coafură pe măsură? Răspunsul este coafură elegantă în coadă de peşte, pe care o poţi realiza în câţiva paşi simpli:

1. Dă şuviţa din faţă într-o parte şi împarte-ţi apoi resul părului în două, realizând o cărare pe mijloc.

2. Împleteşte o coadă de peşte în stil spic de grâu pe jumătatea în care ai inclus şuviţa din faţă până ajungi în dreptul urechii, apoi continuă cu o împletitură în coadă de peşte obişnuită, pe care o vei folosi ulterior pentru a realiza un coc chignon.

3. Repetă procedura pe cealaltă parte, împletind până la vârfuri şi prinde capătul cu un elastic transparent subţire.

4. Din cele două cozi astfel obţinute, vei realiza un coc lejer la baza gâtului. Răsuceşte-le în formă dorită şi fixează-la apoi, folosind câte agrafe ai nevoie.

5. Finalizează aplicând un spray pentru fixare rezistent.

Coafură simplă şi feminină

Nimic nu este mai elegant şi mai simplu de realizat decât o coadă de cal lejer ondulată, pusă în evideta prin câteva elemente delicate şi neaşteptate. Iată care sunt paşii pentru realizarea acesteia:

1. Ondulează-ţi părul de la rădăcină până la vârfuri, pentru a obţine volum la coroană şi a conferi acestei coafuri farmecul caracteristic.

2. Treci cu o perie prin buclele astfel realizate pentru a crea onduleuri lejere şi împarte-ţi părul într-o cărare uşor laterală.

3. Păstrează şuviţe subţiri pe ambele laturi ale cărării şi prinde-ţi restul părului într-o coadă de cal.

4. Foloseşte una dintre şuviţe pentru a realiza noduri lejere pe toată lungimea şuviţei şi înfăşoară capătul rămas în jurul elasticului, pentru a-l camufla. Fixează cu agrafe.

5. Repetă procedura cu cealată şuviţă şi foloseşte un serum pentru strălucire şi netezire pentru a retuşa coafura.

Coafură chignon răsucită

Elemente neaşteptate, precum şuviţele răsucite şi nodurile pot transforma chiar şi cel mai simplu coc într-o coafură specataculoasa. Acest look este extrem de rapid de realizat şi perfect pentru o zi la birou specială.

1. Realizează o cărare laterală, trasând cu pieptănul cu peri deşi o linie dreaptă de la tâmplă până în dreptul urechii. Din acest punct, ghidează pieptănul spre spatele urechilor, pentru a obţine trei secţiuni.

2. Prinde cele două secţiuni din faţă undeva unde nu te vor încurcă şi răsuceşte secţiunea de la spate pentru a realiza un coc chignon la baza gâtului.

3. Răsuceşte apoi fiecare dintre şuviţele din faţă, încadrând astfel linia părului şi fixează-le apoi în jurul cocului, răsucind împrejurul acestuia.

4. Fixează coafura astfel obţinută cu un spray cu putere medie.

Coafură lejeră pentru toamnă

Nimic nu este mai feminin decât o împletitură discretă în par. Pentru a obţine acest look simplu şi fermecător, perfect pentru o zi de muncă ploioasă, urmăreşte paşii de mai jos:

1. Crează o cărare la laterală şi aplică pe părul uscat spray cu sare de mare pentru a obţine textura lejeră din imagine.

2. Ia o şuviţă de 4 cm de deasupra urechii şi împleteşte-o strâns până la vârfuri. Apoi, plaseaz-o precum o bentiţă, la câţiva cm de linia părului.

3. Fixează şuviţa în dreptul celeilate urechi cu o agrafă şi porneşte din acel punct să împleteşti o altă şuviţă, aducând-o în jurul capului, în locul din care am pornit prima împletitură. Fixează cu o agrafă.

4. Aplică puţin fixativ pentru rezistenţă, iar look-ul este complet.

Tu ce alte coafuri obişnuieşti să porţi în zilele ploioase? Ai încerca una dintre propunerile noastre?

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: par , coafura , toamna , ploaie , look , tendinte