Coafuri păr scurt. Cum să te aranjezi în 2019

  • 567 afişări
08 octombrie 2018 Alexandra Necsoiu
Coafuri păr scurt. Cum să te aranjezi în 2019

Galerie foto

Coafuri 2019 pentru părul scurtCoafuri 2019 pentru părul scurtCoafuri 2019 pentru părul scurtCoafuri 2019 pentru părul scurt
Părul scurt poate fi o adevărată provocare atunci când vine vorba de coafarea acestuia. Chiar dacă nu poţi obţine aceleaşi look-uri care pot fi obţinute cu ajutorul părului lung sau mediu, priveşte partea bună a lucrurilor: părul scurt este mai uşor de îngrijit, de purtat, oferă un aer sexy şi este mult mai versatil. Dacă ai nevoie de mai multe motive pentru care părul scurt este alegerea perfectă, atunci dă-mi voie să-ţi continui lista: nu îţi mai ocupă atât de mult timp, este foarte uşor de coafat, este mult mai sănătos decât cel lung, pe timpul verii nu mai este incomod  şi vizitele la salon nu mai sunt o prioritate.
 
Indiferent de vârstă, părul scurt este una dintre cele mai ”înţelepte” alegeri, iar dacă îţi place să te joci cu produsele de styling şi să încerci tot felul de coafuri, dar te temi că nu ai idee ce să adopţi, îţi vin în ajutor cu câteva sugestii de coafuri pentru părul scurt care să-ţi uşureze ziua.
 
1. Foloseşte un şampon uscat pentru a oferi părului mai mult volum şi o textură diferită. Cu ajutorul agrafelor de păr, prinde-l în părţi astfel încât să obţii mai mult volum şi un look nonconformist.
 
2. Împletiturile sunt o alegere bună, indiferent de lungimea părului. Şi da, surprinzător sau nu, acestea se pot obţine şi din părul scurt. Alege fie să realizezi două cozi împletite, pe spate, fie una singură în dreptul frunţii, tip bentiţă. Sau, pentru un look creativ, poţi alege să porţi acele codiţe mici, numeroase, tip afro.
 
3. Ai grijă ca părul să fie drept şi aranjat şi, fără prea mult efort, optează doar pentru o bentiţă cu un design creativ care să te scoată din anonimat.
 
4. Cu ajutorul unui gel sau a unei creme pentru păr şi, bineînţeles, nelipsitul fixativ, alege o coafură complet lipită de scalp. Fără volum, ci doar inspirată din clasicul wet look, această coafură simplă va fi un must în 2019 pentru femeile cu părul scurt.
 
5. Buclele lejere au fost şi rămân în tendinţe. Dacă în vara aceasta ne-am bucurat de beach weaves în vacanţe, nici în 2019 nu vor lipsi de pe lista noastră de dorinţe. Chiar dacă ai părul scurt, cu ajutorul unui ondulator de mari dimensiuni le poţi obţine cu uşurinţă, iar dacă nu dispui de un styler sau nu îţi doreşti să apelezi la o sursă de căldură poţi încerca să le realizezi cu ajutorul bigudiurilor sau prin tehnica cu bentiţă, pe timpul nopţii.
 
6. Doar cu câteva produse de styling poţi alege să-ţi defineşti părul natural. Fie că foloseşti un fixativ sau o spumă pentru păr, nu abuza de aceste produse şi ai grijă la cantitatea pe care o foloseşti.
 
7. Lipsa de inspiraţie este îngrozitoare şi fiecare dintre noi ajunge la acest punct. În acest sens, îţi recomand să nu te dai bătută şi, dacă aveai impresia că nu mai poţi adopta niciun look nou, cu ajutorul unei eşarfe sau a unei bentiţe florale aplicate poţi obţine un look extrem de girly şi creativ.
 
8. Sigur ai văzut numeroase tutoriale pe Facebook şi Youtube în care ţi se demonstrează cât de uşor poţi obţine un breton fals. Fără să fii nevoită să apelezi la foarfecă sau la un stilist, dacă nevoia unei schimbări bate la uşă, bretonul fals este soluţia. Iar pentru părul scurt, acesta chiar aduce un plus de efect.
 
9. Nu toate coafurile se potrivesc tipului tău de păr. În cazul în care ai firul de păr foarte subţire şi fin, îţi recomand să optezi pentru o tunsoare pixie în scări. Astfel, în timpul coafurii, îţi va fi mult mai uşor să obţii iluzia unui păr mai des. Şi, dacă ai nevoie de un look bine definit, îţi recomand să ai întotdeauna la îndemână un ondulator de mici dimensiuni.
 
10. Usucă părul cu foehn-ul doar în proporţie de 50%, iar mai apoi lasă-l să se usuce natural. Astfel, pe lângă faptul că părul tău nu se va deteriora atât de repede din cauza sursei de căldură, vei obţine şi un look super messy şi natural. Ştii trendul #IWokeUpLikeThis care face furori pe Instagram? Voila!
 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: coafuri 2019 par scurt